Kardeşlerim, Allah kabul ederse,bugün namaz kılmaya başladım, İnşallah'ta bırakmayacağım. ama yardımlarınıza ihtiyacım var kafam çok karıştı herkes ayrı birşey sölüyor. namaz surelerinin hepsini ezbere bilmiyorum, sadece bildiklerimi okuyarakta kılınır diye düşünüyodum ama çevremdekiler aynı sureleri bi namazda okuyamazsın deyip hevesimi kırdılar. Kıldığım sabah namazında bile şüpheye düştüm. nolur yardım edin.
NAMAZ İLE İLGİLİ YARDIM EDEBİLİRMİSİNİZ ?
(14 mesaj) (8 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Bence şimdilik bildikleriinde başla ve diğer sureleride öğrenmeye başla zaten cok kısa sürede öğrenirsin.Bilmiyorum diye gec baslama bence çünkü bir vakit namaz bile cok değerli.
18 yıl önce gönderildi # -
zaten bu zamana kadar kılmağım için çok pişmanım. dışardan böle şeyler duydukça, yalnış kılıp günaha giriyormuşum gibi hissediyorum . diğerlerini tabikide en kısa sürede ezberleyeceğim.
masal kardeşim çok sevindim çok mutlu oldum bak o yüce yaradan nasılda
istemişte nasip etmiş sana bu güzelliği inşaallah da bırakmazsın birdaha
sana diyeceğim şimdilik bildiğin surelerle namazını kıl.ama bilmediklerinide
öğrenmeye çalış zaten ezberlemen çok vaktini almaz.rabbim feyzini arttırsın
namazların da dularında bizleri de unutma kardeşim18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun, dualarımdasınız. Rabbim niyetimi biliyor , hatalarım olursa düzeltmemi nasip etsin İNŞALLAH. bildiğim namaz sureleri şimdilik Kevser, İhlas,Nas, Felak . bunun dışında Ayet-el Kürsi, Amentü, Fatiha, Vel asr gibi dularıda biliyorum ama neyi nerde okuyacağımı tam olarak kestiremiyorum. Allah yardımcım olsun inşallah.
Allah daim etsin. Ne güzel, çok sevindim. Zammı-ı sure takibi var bunlar da önemli aslında ben kardeşlerim için kolay anlaşılır birşey hazırlamıştım. Yönetime mail atıcam hazırladıklarımı sana ulaştırsınlar,İnşallah faydası olur pratik bişey yani kanımca :) Selametle..
Allah razı olsun.
Gönderdim, Allah senden de razı olsun.
Selam ve dualarımla18 yıl önce gönderildi # -
masaaalllll!!!!! ne mutlu sana! Rabbim yardımcın olsun..kimsenin lafına sözüne ve saçmalıklarına aldırmadan namazını kılmaya devam et kardeşim..istersen her rekatta hep aynı duayı oku...yeterki Rabbe secde edenlerden ol..zamanla öğrenirsin diğer sureleri de..ELHAMDU LEKE RABBİİ!! ( HAMD SENİNDİR RABBİM)
masal kardeşim arkadaslar doğru sölüyor önemli olan Yaradn için önmli olan O na olan muhabbetini göstermek için kılman namazını.öğrenene kadar duaları bildikelrn yeterli.için rahat olsn ama dedikleri gibi hani dier duaları da öğrenmeye basla zamanla öle de kılarsın inş Rabbim daim etsin inan senn adına cok sevindim Allah kabul etsin inş dua ile
Allah hepinizden razı olsun, Ben Rabbime sığındım, niyetimi, içimdeki öğrenme isteğini ancak O bilir. Huzurunda af diledim , yanlışlarımı örtmesini niyaz ettim. İNŞALLAH kabul buyurur.
Masalcım bende yeni başladım ama tüm duaları biliyorum sende zamanla öğreneceksin.sakın şevkini kırmalarına izin verme kalbini bozma şimdilik bildiklerinle kıl zamanla bilmediklerin diline yerleşecek sen bile sular seller gibi kıldığına şaşıracaksın.önemli olan başlamandı.Rabbim bunu nasip ettiyse geriside gelecektir.Allaha emanet ol
içini ferah tut hatta şuna emin ol seninki daha makbul
dualarında olmak isteriz inşallah
ama öğrenmeye çalış zmanla ...
Allah a emanet ol
Rabbim seni affettiği tertemiz ettiği kullarından eylesin inşallah amin18 yıl önce gönderildi # -
amin , cümlemizi inşallah.
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.