Ey insan!
Ben azliktan kurtulmak veya yalnizligimi gidermek icin sizi yaratmadim. Aciz olup da sizden yardim istiyor degilim. Sizden bir menfaat istemedigim gibi, bana gelebilecek bir zarari def edin de demiyorum. Ben, sizleri ancak ve ancak bana ibadet etmeniz, cok cok sükretmeniz icin yarattim.
Kim fakir olusuna üzülerek geceyi gecirirse, o bana karsi düsman bir kimse olarak sabahlamis olur. Kim kendisine gelen bir musibetten sikayet ederse, o benden sikayet etmis olur.
Kim yediklerinin nerden geldigine aldiris etmezse, Allah da onu cehennemin hangi kapisindan iceri sokacagina aldiris etmez.
Kanaat eden zengin olur. Kiskancligi birakan rahat eder. Haram seyleri terkedenin dini tertemiz olur. Giybeti birakan kimse baskalari tarafindan sevilir, güzel amelleri cogalir.
Is ve ibadetlerinizi Allah icin yapiniz. Karsiligini da sadece allahtan isteyiniz. Cünkü Allah istenen seylerin en üstününü ve en iyisini verendir.
Dünya sevgisini kalbinden cikar al. Cünkü ben ebedi olarak bir kalbde dünya sevgisiyle, kendi sevgimi birlestirmem.
Izzet ve celalima yemin ederim ki, gece gündüz namaz kilan ihtiyarlar, husu ile namaz kilan gencler, emzikli cocuklar ve otlaklarda dolasan hayvanlar olmasaydi, üstünüzdeki semayi demir, altinizdaki yeri bakir, topragi kül haline getir, gökten bir damla yagmur indirmez, yerden bir tek tane bitirmez ve basiniza nice belalar yagdirirdim.