Bismi Hu! Rabbim, esirge ve koru...
Selamların en güzeli Allah'ın selamı hepimizin üzerine olsun.
Nardan Nura Umuduyla yazımda derdimden, acımdan unuttuğum kendimi tanıtma şu ana kısmetmiş diyelim. Adım Suzidilara ve bu siteye sağolsun Fatih'in tavsiyesiyle üye oldum. Lale mahlasıyla üye oldum; çünkü lale kelimesi ebced hesabıyla aynı değeri taşıması sebebiyle Allah'ı simgeler, tıpkı hilal gibi. Her anlamda, her fırsatta yakın olmak kaygısı da denebilir buna!
Bir önceki yazımda sesime ses veren, dualarını eksik etmeyen tüm dostlara teşekkürde acizim. Böylesi güzelliklere teşekkür az kalır! Hepinize gönülden Allah rızası dilemekten öte yol göremiyorum.
"Harem b. Hayyan k.s., Veysel Karanî k.s. Hazretleri’ni görüp konuşmak istedi. Onu bulduğunda Fırat nehri kıyısında abdest alıyordu. Harem b. Hayyan selam verdi, el öpmek istedi. Fakat Veysel Karanî Hazretleri elini öptürmedi. Riyazet* ve ibadet etmekten zayıflamış ve benzi sararmıştı. İbn Hayyan ona duyduğu sevgiyle ağladı. Veysel Karanî Hazretleri de ağladı. Ardından:
- Ey Harem b. Hayyan! Dünya zahmetlerinden dolayı halin nasıl, diye sordu. Harem:
- Ey Üveys, beni daha önce görmüş değilsin. Benim ve babamın ismini nerden bildin, dedi. Hz. Üveys:
- Ruhum ruhunu tanıdı. Müminlerin ruhu birbirlerini tanır, buyurdu.
Feridüddin Attar, Tezkiretü’l-Evliya; Kelabazî, et-Taarruf"
Ruhu ruhumu tanıyan tüm dostlardan Allah'ın razı olması duasıyla,
Selamlar...
Suzidilara