nedenini bilmediğim bi sıkıntı var içimde dua dostları benim için dua eder misiniz allah razı olsun herkesten
İÇİM DARALIYOR
(27 mesaj) (13 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
3 AYETEL-KÜRSİ, FATİHA VE İHLAS ALLAH C.C SIKINTILARINI VE SIKINTILARIMIZI BERTARAF EDİP FERAHLIKLAR İHSAN ETSİN.AMİN.
18 yıl önce gönderildi # -
allahım bu güzel kardeşimin gönlünü rahatlat
100 ya fettah...18 yıl önce gönderildi # -
allahım sen ebrue nin içine ferahlık ver amin. hasbinallah ve nimel vekil
7 yunus peygamberımızın duası gonderıyorum canım allahım ıcını ferahlatsın
fatıha ve ihlas yolluyorum sana kabul ola ınsallah
"Allahümme salli ala seyyidina muhammedinin nebiyyil ümmiyyit tahiriz zekiyyi salaten tehullü bihel ukadü ve tefükkü bihel kürab"
" Allah’ım! Efendimiz, ümmi, temiz, tertemiz Peygamber Muhammed’e salat eyle ki, Sen bu sebeple düğümleri çözer, üzüntüleri dağıtırsın"
Bir kez senin icin okudum...sende oku yüregin rahtalasin.Amin.
fatiha ihlas ve inşirah gönderdim sana ebrucum..nefes-i inşirah olsun kardeşim..dua ile..
Allah yardımcınız olsun. Hayırlara çıkarsın inşaallah...
allah hepinizden razı olsun dostlarım. bende biraz önce yatsı namazımı kıldım ve tüm dua dostlarım için 100 tane fatiha okudum. rabbim kabul eder inşallah
Ebû Bekri's-Sıddîk -radıyallahu teâlâ anh-Hazretleri:
"-Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta'lîm buyur, dedikte Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:
"Şöyle duâ et:
Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur." (2)
Ebû Bekri's-Sıddîk -radıyallahu teâlâ anh-Hazretleri:
"-Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta'lîm buyur, dedikte Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:
"Şöyle duâ et:
Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur."
(Alıntıdır)
Kim Hamd ederim Allah'a ki, her şey O'nun azameti önünde küçük kalmıştır. Hamdederim Allah'a ki her şey O'nun izzeti karşısında zelîldir.Hamd ederim Allah'a ki her şey O'nun mülk ü saltanatına boyun eğmiştir. Hamd ederim Allah'a ki, her şey O'nun kudretine teslîm olmuştur," derse ve bunu ancak Allah'ın indindekini taleb ederek söylerse Allah ona milyon hasene yazar, derecesini bin kat yüceltir, kıyamet gününe kadar ona istiğfar etmeleri için yetmiş bin melek vazifelendirir." Hadis-i Şerif.
allah razı olsun kardeşim paylaşımın için
İbn-i Abbas -radıyallahu anhüma- der ki: Resûl-lah -sallallahu aleyhi ve sellem- Hazretleri üzüntülü ve sıkıntılı halinde şöyle duâ ederlerdi:
"El- Azîm, el-Halîm Allah'dan başka bir ilâh yok! Arş-ı Azîm'in sahibi Allah'dan başka ilâh yok! Bütün semâların ve arzın ve çok şerefli Arş'ın sahibi Allah'dan başka ilâh yok!" (19)
Yâ Rabb! Bütün âlemlerin ve Arş'ın sahibi ve yegâne hükümrânı Sensin! Başımıza gelen şu sıkıntı ve belâyı izâleye ancak sen kadirsin. Bu sebeble senden istiyoruz. Kâffe-i mahlûkat; yani bütün yaradılmışlar senin kudret elindedir. Bilcümle mahlûkâtın şerrinden bizi muhafaza ile himaye eyle demektir.
Amin.Cümlemizden.
Sıkıntılı veya borçlu , 1000 defa , " Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm " derse,
Allahü teâlâ isini kolaylastirir.Bir kimse, sabah-aksam 100 defa, " Sübhânallahi ve bihamdihi "(Yüce Allah'i tesbih ederim ve ona hamd ederim.) derse, o gün ve o gece hiç kimse onun kadar sevap kazanamaz.
Hergün 100 defa, salevat getiren , münafikliktan ve cehennem atesinden uzaklasir ve kiyamette sehitlerle beraber olur.
Her gece yatarken 100 defa, " Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber " okuyan kimse, kendini hesaba çekmis sayilir.
Korkan biri 100 defa, " Hasbünallâhü ve ni'mel vekil ." okusun "Bize Allah, kâfidir. O ne güzel vekildir."
Günde 25 defa " Allahümme bâriklî fil mevt ve fî mâ ba’delmevt " okuyan sehit olarak ölür.
Sabah-aksam 10 defa, " Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ-serîkeleh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve alâ külli seyin kadîr " okuyan kimse, kötülüklerden korunur.
Sabah-aksam 7 defa, " Allahümme ecirnî minennâr " diyen cehennemden kurtulur.
Sabah-aksam 7 defa, " Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arsil-azîm " okuyanin dünya ve ahiret isine Allah kâfi gelir.
("Allâh bana kâfidir. Ondan baska ibâdet edilecek hiç bir ilâh yoktur.
Ona dayandim, o'na güvendim. O ars-i azîmin (büyük arsin) sahibidir.")Sabah-aksam, 3 defa, " Bismillâhillezî lâ yedurru maasmihi seyün fil erdi velâ fissemâi ve hüvessemîul alîm " okuyan, büyücü ve zalimden emin olur.
Yataga girince 3 defa, " Estagfirullah el azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûm ve etûbü ileyh " okuyan kimsenin günahlari, deniz köpügü kadar pek çok olsa da, affolur.
Istigfâra devam eden kimse, her sIkIntIdan kurtulur, ummadigi yerden riziklanir.
Istigfâr olarak " Estagfirullah el azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûm ve etûbü ileyh " okumalidir.Evden çikarken " Bismillâhi, tevekkeltü alallahi, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah " diyen, tehlikelerden korunur ve seytan ondan uzaklasir.
Tebârekeyi okumadan yatma! Kabir azabini def eder. Her gece Tebâreke okuyan, Kadr gecesini ihya etmis gibi sevaba kavusur.
Eve girerken Ihlas suresini okuyan, yoksulluk görmez.
Evden çikarken Âyet-el kürsî okuyana, melekler, evine gelinceye kadar duâ eder.
Yatarken okunacak dua “ Allahümme bismike emüyü ve ahyâ .” ("Allah'im, senin isminle ölür ve diriliriz.")
Yataga girildigi zaman, bu dua okunup, sag yanak sag el içine konularak, sag tarafa yatilir.AFETLERDEN KORUNMAK IÇIN OKUNACAK DUA OKUNUSU :
" Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve malî ."MA'NASI:
"Allah'in ismiyle, kendimi, âilemi ve malimi Allah'a havâle ediyor, O'nun yüce himâyesine birakiyorum."AGRISI OLAN BU DUAYI KENDI KENDINE OKUMALIDIR OKUNUSU:
" Eûzü bi'izzetillâhi ve kudretihi min serrimâ ecidü ve ühâziru ."MA'NASI:
"Allâh'in ismiyle. Hissettigim (duydugum) ve korktugum bu hastaligin (agri ve sancilarin) serrinden (zarar ve tehlikesinden) Allâh'in izzet ve kudretine siginirim."AKSIRINCA YAPILACAK DUA
Sizden biriniz aksirinca " Elhamdülillah" (Allah'a hamd olsun). Bunu isiten "Yerhamukellah " (Allah'in rahmeti üzerine olsun). Aksiran cevaben " Yehdini ve yehdikumullah " (Allah bizi ve sizi hidayetinden ayirmasin.)AYNAYA BAKARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU:
" Elhamdülillâh. Allâhümme kemâ hassente halkî fehassin hulukî . "MANASI :
Hamdü sena Allah'a mahsustur. Allah'im, yaratilisimi güzellestirdigin
gibi, ahlâkimi da güzellestir.BELA VE MUSIBETE UGRAMIS BIRINI GÖRÜNCE OKUNACKA DUA OKUNUSU:
" Elhamdü lillâhillezi âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrin
mimmen haleka tafdîlâ . "MANASI:
Seni ugrattigi dertten beni kurtaran ve beni yarattiklarinin bir
çogundan üstün kilan Allah'a hamdolun.BIR DARLIGA BIR SIKINTIYA DÜSEN BU DUAYI OKUMALI OKUNUSU :
" Bismillâhir'Rahmanir'Rahim Velâ havle velâ kuvvete illâ
billâhil'Aliyyil'Aziym ."MANAS I:
"Rahman (Esirgeyen) Rahim (Bagislayan) Allâh'in adiyla. Çok yüce ve çok büyük
Allâh'in himayesine siginmaktan ve O'nun yüce kudretinden yardim dilemekten baska bir amacim yoktur. O'na dayandim, O'na güvendim."BIR SEYINI KAYBEDEN BIR ZARARA UGRAYAN OKUMALI OKUNUSU :
" Asa Rabbüna en-yübdilenâ hayran minhâ inna ilâ Rabbinâ ragibûun "MANASI:
"Umulur (ümid ederim, ümid ediyorum) ki,Rabbimiz, onun yerine bize
ondan daha hayirlisini (daha iyisini) verir (verecektir). Biz, Rabbimizi arzu edenlerdeniz.
(O'nun rizasini istiyoruz. O'nun hükmüne raziyiz. Tek emelimiz Allahimizin rizasina ermektir).
CINSI MÜNASEBETTE OKUNACAK DUAOKUNUSU:
"Bismillah, Allahümme cennibne's-seytane ve cennibi's-seytane mâ razektenâ . "MANASI: "Allah'in ismiyle. Yâ Rabbi! Bizi seytandan uzaklastir; ve bizden olacak çocuklari seytandan uzak et."Resül-i Kibriya Efendimiz, sizden birisi ailesi ile cinsi münasebette bulundugunda (yani bulunacagi an; bu duayi) okursa, o birlesmeden meydana gelen çocuga seytan ebediyyen zarar vermez, buyurmuslardir.
EVINDEN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU :
" Bismillah. tevekkeltü alallâh, lâ havle velâ kuvvete illâ billâh ."MANASI :
Allah'in ismiyle (Allah'in ismini söyleyerek) evimden çikiyorum. Bütün islerimde Allah'a
dayandim. (o'na dayaniyor, o'na güveniyorum) Güç ve kuvvet ancak ve ancak Allah'in yardimiyla olur Bu duayi evinden çikarken okuyan kimseye melekler tarafindan söyle denir: Yükâlü lehü: Hüdiytü veküfiyte ve vukiyte=Hidayete erdirildin, yeterli yardima ulastirildin, tüm hacetlerin dileklerin yerine getirildi, muhafaza olundun (korundun)GAM, KEDER VE HASTALIKLARA KARSI OKUNACAK DUA OKUNUSU:
" Allâhü Rabbî, lâ serikeleh ."MANASI:
Benim Rabbim (sahibim) Allah'tir. Onun seriki yoktur.GÖZ DEGMESIN DIYE OKUNACAK DUA OKUNUSU:
" Mâsâ'Allâh, Bârekallâh, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh "MANASI:
"Allâh'ü Teâlâ mübârek etsin. Allâhü Te'âlâ diledi de böyle iyi ve güzel oldu. Güç ve kuvvet yalniz ve yalniz Allâh'indir. Allâhü Teâlâ'dandir."HELAYA GIRERKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU :
" Bismillâh. Allahümme innî eûzü bike minelhubsi velhabâis "MANASI:
"Allah'in ismiyle. Allah'im! pislikden insana eziyet veren her türlü seytanin serrinden (zararlarindan) sana siginirim."HELADAN ÇIKARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU :
" Gufrânek! Elhamdü lillâhillezî ezhebe annil'ezâ âfânî. "MANASI:
Allah'im bagislamani dilerim! Bana eziyet veren (ve sIkIntI) veren seyleri gideren
ve bana âfiyet veren yüce Allah'a hamd olsun.NAZARIN ZARAR VERMEMESI IÇIN OKUNACAK DUA OKUNUSU:
" Allahümme bârik fîhî ve lâ tedurruhu ."MA'NASI :
"Allâh'im, bunu mübârek eyle. Ona zarar dokunmasina izin verme."ÖFKELI KIMSENIN OKUYACAGI DUA OKUNUSU :
" Allahümme inni e'üzü bike minesseytanir'raciym ."MA'NASI:
"Allahim! Kogulmus seytanin serrinden sana siginirim."SABAH OKUNACAK DUA OKUNUSU
" Elhamdü lillahillezi ahyâna ba'de mâ emâtenâ ve ileyhinnûsur "MANASI: Mülk (kainat) Allah'in olarak sabaha erdi, biz de Allah'in (kullari) olarak sabaha ulastik. Alemlerin rabbi (bütün kainatin sahibi) olan Allah'a hamd olsun!
SIKINTILI ANLARDA OKUNACAK DUA OKUNUSU:
" Subânallâhil Aziym !"MANASI:
"Büyük ve yüce Allâh'i tesbih ederim!"SIKINTILI ANLARDA OKUNACAK DUA OKUNUSU:
" Yâ Hayyü, yâ kayyûm! Birahmetike estegiysü ."MANASI:
"Ey devamli var olan, ebedî ve ezelî hayat ile hayy (diri) olan ve bütün mahlukatini
(yarattiklarini) varlikta-hayatta tutan=El Hayy ve El Kayyûm olan Allâh'im! Rahmetinle yardimini istiyorum."SIKINTILARI GIDEREN DUA OKUNUSU :
" Allâhü, Allâhü Rabbî, lâ üsrikü bihî sey'en "MANASI:
"Benim Rabbim, Allâh'dir. Allâh. O'na hiç bir seyi ortak kosmam." demektir.
Tabarani'de bu duânin üç kere okunmasi tavsiye edilmistir."SIVILCELERE KARSI OKUNACAK DUA OKUNUSU:
" Allâhümme Musaggiral'kebîri ve mükebbiras'sagir.Saggir mâ bî ."MANASI:
"Ey büyügü küçülten ve küçügü büyülten Allah'im! Bu bendekinide küçült."YATARKEN OKUNACAK DUA OKUNUSU :
" Bismikellâhümme ehyâ ve emûtü ."MANASI:
"Allah'im! Senin isminle (senin adini anarak) uyur ve senin isminle uyanirim."YENI BIR ISE TESEBBÜS EDEN BU DUAYI OKUMALI OKUNUSU:
" Allâhümme hirlî vahterlî. "MANASI:
"Allahim! (Bu yapacagim isde) bana hayirlisini ver. Benim için hayirli olanini seç, en hayirlisini nasîb eyle.BU DUA KORKULARI GIDERIR OKUNUSU :
" Hasbiyallahü ve ni'melvekîl ."MANASI:
"Allah bana kâfidir. O ne güzel vekildir."BU DUAYI OKUYANA NAZAR DEGMEZ OKUNUSU:
" Bismillâhillezî lâ yadurru maasmihi sey'ün fil-ardi ve lâ fissemâî ve
hüvessemî ul-alîm ."MANASI:
"Allâh'ü Teâla'nin ism-i serifi ile derse, O'nun ism-i serîfi hürmetine yerde ve gökte olan hiç bir sey zarar vermez (veremez). Allâh, her seyi isiten ve bilendir."BU DUAYI OKUYANA IKI MILYON SEVAP VERILIR OKUNUSU:
" Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ serikelehü ehaden sameden lem yelid, ve
lem yûled ve lem yekün lehü küfüven ehad ."MANASI:
Allah'tan baska hiç bir ilâh (ibadet edilecek) yoktur. O tekdir, esi
ortagi yoktur. Birdir, her türlü ihtiyaç için basvurulandir.
Dogmamis ve dogrulmamistir. Ve onun hiç bir dengi benzeri yoktur. Ve
asla olamaz da...BU DUAYI SABAH AKSAM OKUYANA HIÇ BIRSEY ZARAR VEREMEZ OKUNUSU:
" Bismillâhillezî lâ yedurru maasmihi Sey'ün fil'ardi velâ fissemâi ve
Hüvessemi'ul Aliym. "MANASI:
Yüce Allah'in ismiyle hareket ederim. O yüce Allah ki, O'nun mübârek ismiyle hareket edildigi (O'nun ismi söylendigi) vakit, yerde ve gökte hiçbir sey okuyana zarar veremez. O yüce Allah, her seyi en iyi isiten ve en mükemmel bir sekilde bilendir.BU DUAYI OKUYANIN DUASI MUHAKKAK KABUL OLUR OKUNUSU:
" Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ serikeleh, lehül-mûlkü velehül-hamdü ve hûve alâ külli sey'in kadir. Elhamdü lillâhi ve Subhanallâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü Ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil Aliyyil-aziym. "Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.):
"Her kim bu kelimelerle duâ eder de günahlarinin bagislanmasini diler veya dünya ve âhireti ile ilgili bir duâ ederse duâsi kabul olur ve istedigi verilir" buyurmustur.Resülullah Efendimiz, Imam Ali (Kerremallahü Vecdehü)'ye soruyor:
Sizi, ömrünüzün uzun olmasi sevindirir mi?
Sizi, rizkinizin bol olmasi sevindirir mi?
Sizi, sohbette kalmaniz sevindirir mi?
Sizi, düsmanlariniza gâlip gelmeniz sevindirir mi?
Sizi, süi hâtimeden kurtulmak (son nefeste imanla gitmek) memnun eder mi?
Elbette eder. Öyle ise aksam ve sabah su duayi üç defa okuyunuz:
"Sübhâna'l-lâhi mil'el mizân ve müntehe'l-ilmi ve meblega'r-rizâ ve zinete'l-ars."
Bu duayi her sabah ve aksam üç defa okumaya devam etmelidir. Ömrün uzun ve me'sud olmasi,
imanla ölmek, kabir azabindan kurtulmak, Sirat köprüsünden geçmek ve cennete vasil olmaya
vesile olur.
Mânasi: Mizanin dolusu kadar, ilmin sonu kadar, Allah'in razi olacagi kadar ve arsin
agirligi kadar, Allah'i (c.c.) tesbih ederim."Allah cümlemizi ve cümle ümmeti Muhammedi hem cin seytanindan, hem de insan seytanindan korusun."
"Ey Rabbimiz! Biz inanip iman ettik,bizim günahlarimizi affedip bagisla ve bizi Cehennem azabindan koru." Amin.18 yıl önce gönderildi # -
Allahü Rabbi la $erikeleh
Allahü Rabbi la $erikelehRabbim yüregini ferahlatsin insallah
Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
“Kim sabahleyin üç defa "E'ûzü billâhissemîil alîmi mineş-şeytânirrâcîm" dedikten sonra Haşr sûresinin sonundaki üç âyeti okursa, Allah kendisine yetmiş bin melek vazifelendirir. Bunlar akşama kadar o kişiye duâ ve istigfâr ederler. Eğer o gün vefât ederse şehid olarak ölür. Bu âyetleri akşamleyin okuyan da aynı şeylere kavuşur.”
“Haşr sûresinin sonunu okuyan kimsenin, geçmiş ve gelecek günahlarını [Farz ve kul borçları hâriç] Allahü teâlâ affeder.”
"Her sabah ve akşam Haşr sûresinin sonunu okuyanlar âhiret şehidi olurlar."
OKUNUSU:
"E'ûzü billâhissemîil alîmi mineş-şeytânirrâcîm"
Hüvallahüllezi la ilahe illa Hü. Alimülğaybi veşşehadeh. Hüver ´Rahmanür´Rahiym. Hüvallahüllezi la ilahe illa Hü. Elmelikül´Kuddüsüs´Selamül´Müminül´Müheyminül´Azizül´Cebbarul´Mütekebbir. Subhanellahi amma yüşrikün.Hüvallahül´Halikul´Bariül´Müsavviru lehül´Esmaül Husna, Yüsebbihu lehü ma fissemavati vel´ard, vehüvel azizül´Hakiym. (Sadekallahül´azim)
SEYYİDÜL-İSTİĞFAR
(Allâhümme ente Rabbî la ilahe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene âlâ ahdike ve va'dike mesteta'tü eûzü bike min şerri mâ sana'tü ebûu leke bi-ni'metike aleyye ve ebûü bizenbî fağfir lî feinnehû la yağfirü'z-zünûbe illâ ente.)
Manası: "Allahım! Sen benim Rabbimsin, senden başka ilah yoktur. Beni sen yarattın. Ben senin kulunum. Ben gücüm yettiğince sana verdiğim söz ve vadimi yerine getirmeye çalışıyorum. Yaptığım işlerin kötülüğünden sana sığınırım. Bana verdiğin nimetlerini itiraf ediyorum. Günahlarımı da itiraf ediyorum. Beni bağışla. Zira günahtan ancak sen bağışlarsın." demekdir.
SALÂT-Ü MÜNFERİCE
(Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen âlâ seyyidinâ Muhammed'ini-llezi tenhallü bihi'l-ukadu ve tenfericü bihi'l-küreb ve tukzâ bihi'l-havâicu ve tünâlü bihi'r-Regâib ve husn'ül-havâtimi ve yüsteskal-ğamâmü bi vechihi'l-kerîm ve alâ âlihî ve sahbihî fî küllî lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lümîn leke).
Manası: "Allahım! Kendisiyle düğümlerin çözüldüğü, sıkıntıların dağıldığı, ihtiyaçların giderildiği, arzuların elde edildiği, güzel akibetlere kavuşulduğu, yüce zatıyla bulutların sulandığı efendimiz Muhammed (S.A.S.)'e, ehl-i beytine ve ashabına her an ve her nefeste sence malum varlıklar sayısınca tam bir salât ve selam eyle." demekdir.
SALÂT-Ü MÜNCİYE
(Allâhümme salli alâ seyyidinâ Mııhammedin salâten tüncînâ bihâ min cemî-il ehvâlî ve'l-âfât ve takdî lenâ bihâ cemî-al hâcâti ve tutahhirünâ bihâ mîn cemî'is seyyiât ve terfe'unâ bihâ a'led-derecâti ve tübelliğûnâ bihâ aksa'l gâyât min cemî-il hayrâti fil-hayâti ve ba'del memâti.)
Manası: "Allahım! Efendimiz Muhammed (S.A.S.)'e salât (selamet) eyle ki, o salâtla bizi bütün korku ve musibetlerden kurtarır, onunla bütün ihtiyaçlarımızı giderir, o sayede bizi bütün günahlardan temizler, bizi en yüce makamlara vardırır, dünyada ve öldükden sonra hayırlı olan en uzak hedeflere ulaştırırsın." demekdir.
TEVHİD DUASI
(Her zaman okunur.)
(La ilâhe illallâhü'l-Melikü'l-Hakk'ül-Mübîn. Muhammed'ür-Resûlullâh sâdık'ul-va'di'1-Emîn.)
TEVHİD DUASI 2
(Sabah namazlarından sonra okunması efdaldir.)
(La ilâhe illallâhü'l-azîmül-Halim,
Lâ ilâhe illallâhü Rabbü'l-Arşi'l-âzîm,
Lâ ilâhe illallâhü Rabbü's-Semâvâti's-seb’ı ve Rabbü'l-Ardı ve Rabbü'l-Arşi'l-Kerîm).
İLTİCA DUALARINDAN
(İlâhî asaytüke bi cehlî ve kazâke, fa'fü annî bi hılmike ve rızâke, vekşif an kalbî hıcâbe ğafletî hatta erâke, yâ men lâ ta'cel bi ukûbetihî alâ men asâke, vec'al es'ade eyyâmî yevme likâke ve teveffenî, varda annî bi rahmetike, ya Erhamer-Rahimîn, ve'1-hamdü li'llâhi Rabbi'l-Alemîn).
Manası: "İlahi! Cehaletim sebebiyle sana ve hükmüne karşı geldim. Hilmin ve rızanla beni affet. Seni görebilmem için kalbimin perdesini aç. Ey kendisine isyan edeni hemen cezalandırmayan! Sana kavuştuğum günü en mesud günüm eyle. Ey Merhametlilerin en merhametlisi benden razı olarak canımı al. Hamd alemlerin rabbi Allah'a hastır." demekdir.
SEYYİDÜ’S-SALAVAT
Allâhümme sallî âlâ seyyidinâ Muhammedin ve Âdeme ve Nûhın ve İbrâhime ve Musâ ve İsâ ve mâ beynehüm min'en-Nebiyyîne ve'1-Mürselîn salavâtullâhi ve selâmühû aleyhim ecmaîn).
Manası: "Allahım! Efendimiz Muhammed (S.A.S.)'e, Adem'e, Nuh'a, İbrahim'e, Musa'ya, İsa'ya ve aralarında geçen diğer nebi ve elçilere rahmet et. Allahın selam ve salâtı hepsine olsun." demekdir.
ÂYETÜ 'L-FEREC DUÂSIYLA BERABER
(Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü min 'ez-zâlimîn. Rabbî amiltü sûen zalemtü nefsî ve ente Erham'ür-Rahımîn).
Manası: "Senden başka ilah yoktur. Seni noksanlıklardan tenzih ederim. Ben nefsime zulmedenlerden oldum. Rabbim! Kötülük yaptım. Kendime yazık ettim. Sen merhametlilerin en merhametlisisin." demekdir.
HAZRET-İ PEYGAMBER (S.A.S.) EFENDİMİZİN ÇOK OKUDUĞU DUALARDAN
(Allâhümme tahhir kalbî min'en-Nifâkı ve amelî min'er-riyâi ve aynî min'el-hıyâneti, feinneke ta'lemühâinet'el-a'yüni ve mâ tuhfî's-sudûr. Sübhânallâhi ve bi hamdihî, Allâhümm'ağfir lî zünûbî, ve vessi' aleyye nzkî ve hassin hulkî, ve tayyib lî kisbî, Ve akni'nî mimmâ rezaktenî ve tuhricnî min'ed-dünyâ hattâ terdâ annî, bi rahmetike ya Erham 'er- Rahımîn).
Manası: "Allahım! kalbimi nifaktan, amelimi riyadan, gözümü hainlikten temizle. Zira sen gözlerin hainliklerini ve gönüllerin sakladıklarını bilirsin. Ona hamdederek noksanlıklardan tenzin ederiz. Allahım! Günahlarımı bağışla, rızkımı genişlet, ahlakımı güzelleştir. Kazancımı helal eyle. Verdiğinle yetindir. Beni, benden çevirdiğin şeye yöneltme. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle benden razı olarak beni bu dünyadan göçür." demekdir.
HAZRET-İ YUNUS'UN DUÂLARINDAN
1-(Allâhümme yâ Rabbî yâ Hayyü yâ Kayyûmü yâ bedî'as-Semâvâti ve'l-ardı yâ ze'l-Celâli vel-İkrâm, yâ lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü min'ez-zâlimîn).
Manası: "Allahım! Ey Rabbim! Hayy ve kayyum olan, yer ve göklerin eşsiz yaratıcısı! Ey ikram ve celal sahibi! Ey kendinden başka ilah olmayan! Seni teşbih ederim. Ben nefsine zulmedenlerden oldum." demekdir.
HAZRET-İ ÂDEM ALEYHİSSELÂMIN DUÂLARI
(Allâhümme ecirnâ min'en-nâr ve edhılne'l-Cenne-te mea'l-ebrâr, bi fazlike ve keremike yâ azîzü yâ ğaffar, Allâhümme yâ muhavvil’el-havli ve'l-ahvâl, havvil hâlenâ ilâ ahsen'il-hâl, rabbenâ zalemnâ enfüsenâ ve in lem tağfir lenâ ve terhamnâ le nekûnenne min'el-hâsirîn).
Manası: "Allahım! Bizi cehennemden koru. Ey bağışlaması bol yüce olan Allahım! Lütuf ve kereminle bizi faziletli kişilerle birlikte cennete koy. Ey güç ve halleri değiştiren Allahım! bizim halimizi en güzel hale çevir. Ey rabbimiz! Biz kendimize yazık ettik. Şayet bizi bağışlamaz, bize merhamet etmezsen mutlaka zarar görenlerden oluruz." demekdir.
2-(Allâhümme innî es'elüke bi Hakkı Muhammedin ve âlî Muhammedin, Sübhâneke Allâhümme ve bi hamdike, amiltü sûen ve zalemtü nefsî, fağfir lî fe innehû la yağfıru'z-zünûbe illâ ente, fe tüb aleyye, inneke ente't-tevvâb'ür-Rahîm).
Manası: "Allahım! Muhammed (S.A.S.) ve ehl-i beytinin hürmetine senin rahmetini isterim. Allahım seni teşbih eder sana hamdederim. Kötülük işledim. Kendime yazık ettim. Beni bağışla. Zira senden başka günahları bağışlayacak yoktur. Tevbemi kabul et. Sen tevbeleri çokça kabul eden çok merhametli olansın." demekdir.
HASTALAR İÇİN ŞİFA DUÂLARI
(Üçer defa okumalı)
1-(Bismillâhi erkîke min külli şey'in yü'zîke ve min şerri külli nefsin ev aynin hâsidin Allâhü yeşfike).
Manası: "Seni rahatsız eden herşeyin şerrinden Allah adıyla sığınırım. Her nefsin kötülüğünden, her hasetçi gözün şerrinden sana ancak Allah şifa verir (veya versin)." demekdir.
2-(Bismillâhi erkîke min külli şey'in v-Allâhü yeşfîke min dâin fike min şerr'in-neffasâti fi-l-ukadi ve min şerri hâsidin izâ hased).
Manası: "Allah adıyla her şeyin şerrinden senin namına sığınırım. Allah sende olan her hastalığa şifa versin. Düğümlere üfleyen sihirbazların, haset ettiği vakit hasetçinin şerrinden de Allah seni korusun." demekdir.
3-(Bismillâhi eûzü bi ızzetillâhi ve kudretihî min şerri mâ ecidü ve ühâzirü).
Manası: "Allah adıyla... hissettiğim ve çekindiğim şeylerin şerrinden Allanın izzet ve kudretine sığınırım." demekdir.
4-(Allâhümme Rabbe'n-nâsi ezhib'il-be'se; işfî en- te'ş-şâfî lâ şifâe illâ şifâeke şifâen lâ yuğâdirü sakamen).
Manası: "Allahım! Ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider. Şifa ver. Zira sen şifa verensin. Senin verdiğin şifadan başka şifa yoktur. Senin şifan hastalık bırakmaz." demekdir.
HASTAYA OKUNACAK DUÂ
(Üç kere okuna)
(Allâhümme salli âlâ Seyyidinâ Muhammedin tıb-bi'1-kulûbü ve devâihâ, ve âfiyet'eli'bdâni ve şifâihâ ve nûri'l-ebsâri ve zıyâihâ).
Manası: "Allahım! Kalblerin tıbbi ve şifası olan, bedenlerin afiyeti ve şifası olan, gözlerin nur ve ziyası olan efendimiz Muhammed (S.A.S.)'e rahmet et." demekdir
HACET DUASI
(Allâhümme yâ mütefettih'el-ebvâb yâ müseb- bib'el-esbâb, yâ mukallib'el-kulûbi ve'1-ebsâr, yâ delîl'el-mütehayyirîn, ya gıyâs'el-müsteğîsîn, tevekkeltü aleyke yâ Rabbi ve fevveztü emrî ileyke yâ Rabbi, velâ havle ve lâ kuv- vete illâ billâh'il-aliyy'il-Azîm, ve sallallâhü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihî ecma'în'et-tayyibîn).
Manası: "Ey kapılan açan, sebepleri yaradan, kalbleri ve gözleri çeviren, şaşkınlara yol gösteren, dara düşenlerin imdadına yetişen Allahım! Sana güvendim ya Rabbim! İşimi sana havale ettim ya Rabbim. Güç ve kuvvet ancak yüce Allah sayesindedir. Allah, tertemiz olan efendimiz Muhammed (S.A.S.)'e ehl-i beytine ve ashabına rahmet etsin." demekdir.
TECDİD-İ İMAN DUALARI
1-(Radînâ billahi Teâlâ rabben ve bi'l-İslâmı dînen, ve bi-Muhammedin Sallâllâhü teâlâ aleyhi ve selleme nebiy- yen ve resûlen ve bi'1-mü'minîne ihvânen ve bi's-Sıddîkı ve Fârukı ve Zinnûreyni ve Murtezâi Eimmeten ve bi'l Cenneti sevâben ve bi'n-nâri ıkâben).
Manası: "Rab olarak Allah'dan, din olarak islamdan, nebi ve rasul olarak Muhammed (S.A.S.)'den, kardeş olarak mü'minlerden, imam olarak Ebu Bekir, Ömer, Osman ve Ali'den, sevap olarak cennetten, ceza olarak cehennemden razı olduk." demekdir.
2-(Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rüsulihî ve'1-yevmi'l-âhıri ve'lba'sü ba'del-mevti ve bi'l-ka-deri hayrihî ve şerrihî min-Allâhi Teâlâ ve'1-hısâbi ve'l-mîzânî ve'1-Cenneti ve'n-nâri hakkun küllühâ v-Allâh-ü Teâlâ vâhıdün la min tarîk-ıl adedi ve lâkin min tarîki ennehû la şerîke lehû, lem yelid ve lem yûled ve lem yekün lehû küfuven ehad).
Manası: "Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, öldükten sonra dirilmeye, hayrın ve şerrin Allah'dan geldiğine (kadere), hesaba, mizana, iman ettim. Hepsi de haktır. Allah birdir. Bu, sayı yönünden değil, Onun ortağı olmaması, doğmamış, doğurmamış ve hiç bir dengi olmaması yönündendir." demekdir.
3-(Allâhümme innî ürîdü en üceddid'el-îymâne ve'n- nikâhe bikavlı lâ ilâhe illallâh Muhammedün Resûlullâh).
Manası: "Allah'dan başka ilah yoktur. Muhammed (S.A.S.) Allah'ın elçisidir; Sözüyle imanımı, nikahımı tazelemek istiyorum." demekdir.
SABAH NAMAZINDAN SONRA OKUNMASI ŞAYANI TAVSİYE DUALARDANDIR
1-(Sübhân'el-ebediyy'il-ebed, Sübhân'el-Vâhıd'il-Ehad , Sübhân'el-Ferd'is-Samed, Sübhâne râfi'ıs-Semâî bi ğayri amed, Sübhâne men basata'1-arda âlâ mâin cemed, Sübhâne men kasem-er Rızka ve lem yense ahâd, Sübhâne'llezî lem yelid ve lem yûled ve lem yekûn lehû kü- füven ehad).
Manası: "Ebedi olan Allahı tesbih ederim. Biricik olan Allah'ı tesbih ederim. Tek ve her şeyin muhtaç bulunduğu Allah'ı tesbih ederim. Semayı direksiz yücelten Allah'ı tesbih ederim. Yeri donmuş su üzerine yapan Allah'ı tesbih ederim. Mahlukatı yaradan ve onları teker teker sayan Allah'ı tesbih ederim. Rızıkları taksim eden ve kimseyi unutmayan Allah'ı tesbih ederim. Doğmayan, doğurmayan, kendisinin dengi olmayan Allah'ı tesbih ederim" demekdir.
BU DUA DA SABAH NAMAZINDAN SONRA OKUNMASI ŞAYANI TAVSİYE DUALARDANDIR
2-Evvela üç kere istiğfardan sonra Seyyid'ül-İstiğfarı okumalı, sonra da (Lâ ilâhe illallâh'ül-hâlîm'ül-Azîm, lâilâhe illâllâhü Rabb'ül-Arş'ıl-Kerîm, lâ ilâhe illâllâhü Rabb'üs-Semâvât'is-Seb'ı ve Rabb'ül Ardı ve Rabb-ül Arş'il Azîm, Allâhümme Âfinâ min külli belâ'id dünya ve azâb'il-Âhire, v'asrif annâ şerr'ed-dünyâ ve şerr'el-ahireti v'er-zuknâ şefâat'en-nebiyyi sallallâhü teâlâ aleyhi ve selleme yevm'el-kıyâme, Allâhümme yâ musarrifel-kulûb sarrif kulûbenâ âlâ dînike ve tâatike bi rahmetike yâ Erham’er-Râhımîn ve bi hürmeti 's-Seyyidi'1-mürselin).
Manası: "Halim ve yüce olan Allah'dan başka ilah yoktur. Yüce arşın Rabbi olan Allah'tan başka ilah yoktur. Yüce arşın, yerin ve yedi kat göklerin Rabbi olan Allahdan başka ilah yoktur. Allahım! Bizi ahiret azabından ve dünyanın bütün belalarından koru. Dünyanın ve ahiretin şerrini bizden uzaklaştır. Kıyamet günü Hz. Peygamber (S.A.S.)'in şefaatiyle bizi rızıklandır. Ey kalpleri istediğine çeviren! Bizim kalblerimizi de dinine ve sana itaata çevir. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi! Rahmetinle ve peygamberlerin efendisinin hürmetine duamızı kabul et." demekdir.
Bu duaya başlarken okunan seyyidül istiğfar (dualar-2 de) bizzat Resulullâh (S.A.V.) efendimizin istiğfarlarındandır ki bunu her duaya başlarken okumakta ve ezberlemekte fayda vardır.
Bu dua Sabah namazından sonra yedi gün yirmişer kere okunursa okuyanın dilediği olur.
3-( Yâ Mâlik'el-Mülk, yâ Hayyü yâ Kayyum yâ ze'l-Celâli ve'1-İkrâm ve lâ havle ve lâ Kuvvete illâ billâh'il- aliyy'il-Azîm, Allahümme innî es'elüke hayre hâz'es-sabahı ve hayr'el-mesâi ve hayre'1-kaderi ve hayre'1-hazarî ve hay-re's-seferi ve hayre’d-dünya ve hayre'l-âhire ve hayre mâ cerâ bihi'l-kalemü ve eûzü bike min şerri's-sabahı ve şerri'l-mesâi ve şerri'l-kazâi ve şerr'il-kaderi ve şerri'l-hazari ve şer-ri's-seferi ve şerri'd-dünya ve şerr’l-Âhıra ve şerri mâ cerâ bihi'l-kalemü).
Mânası: "Ey mülkün sahibi! Ey diri ve herşeyi gözetici olan! Ey celal ve ikram sahibi olan! Güç ve kuvvet ancak senin sayendedir. Allahım! Sabahın, akşamın, kazanın, kaderin, hazarın, seferin, dünyanın, ahiretin ve kalemin yazdığı şeylerin hayrını ister, sabahın, akşamın, kazanın, kaderin, hazarın, seferin, dünyanın, ahiretin ve kalemin yazdığı şeylerin şerrinden sana sığınırım." demekdir.
SABAH VE AKŞAM NAMAZLARINDAN SONRA OKUNMASI HADİS-İ ŞERİFTE TAVSİYE EDİLEN DUA
1-( Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerike leh, leh'ül-Mülkü ve lehü'l-Hamdü yuhyî ve yümîtü ve hüve âlâ külli şeyin kadîr (10 kere), den sonra (yedi kere) Allâhümme ecirnâ mine'n-nâr, (daha sonra) bi afvike yâ settâr ve edhıl-ne'l-Cennete maâ'l-ebrâr, bi rahmetike yâ azîzü yâ gaffar) diyerek bitirmelidir.
Manası: "Allahdan başka ilah yoktur. Onun ortağı da yoktur. Mülk onun, hamd onadır, diriltir, öldürür. O her şeye kadirdir. (On kere), Allahım! Bizi ateşten koru (yedi kere). Ey koruyucu! Ey ayıpları örten Allahım! Affinla bizi faziletlilerle birlikte cennete koy. Ey çok bağışlayıcı, aziz olan Allahım rahmetinle duamızı kabul et." demekdir.
BU DUAYI SABAH VE AKŞAM OKUYAN KİMSE BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN MAHFUZ OLUR
2-( Esbahnâ ve esbaha'l-mülkü lillâhi ve'l-hamdü lillâhi; lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîkeleh leh'ül-mülkü ve leh-ül-hamdü ve hüve âlâ külli şey'in kadîr, Rabbi es'elüke hayre mâ fî hâze'l-yevmi ve'l-leyli ve hayre mâ ba'dehû ve eûzü bike min şerri mâ haze'l-yevmi vel'leyli ve şerri mâba'dehû ve eûzü bike mine'l-keseli ve sûi'l-kiberi, Rabbi eûzü bike min azâbin fi'n-nâri ve azâbin fi'l-kabri).
Manası: "Mülk Allah'a has olarak sabahladık. Hamd, kendinden başka ilah ve ortağı olmayan Allah'a mahsustur. Mülk onun, hamd onadır. Onun her şeye gücü yeter. Rabbim! Bu gün ve gecede ve daha sonra olacak şeylerin hayrını ister, bu gün ve gecede ve daha sonra olacak şeylerden sana sığınırım. Tembellikten, yaşlılığın zilletinden, cehennem ve kabir azabından sana sığınırım." demekdir.
SABAH VAKTİ OKUNMASI ÇOK SEVAB OLAN BİR DUADIR
1-(Esbahnâ ve esbaha'l-Mülkü lillâhi, ve'l-azemetü ve'l-kibriyâü lillâhi, ve'l-halku ve'l-emrü ve'l-leylü ve'nnehârü, ve mâ sekene fîhimâ küllühû lillâhi Teâlâ vahdehû lâ şerîke leh. Esbâhnâ alâ fıtrat'il-İslâm ve keli-met'il-İhlâs ve alâ dîn-i nebiyyinâ Muhammedin aleyh'is-salâtü ve's-selâmü ve alâ millet-i ebînâ İbrâhîme aleyhi's-selâtü ve's-selâmü, Allâhümmeca'l evvele yevminâ hazâ salâhan ve evsatehû felâhan ve Ahırehû necâhan, bi rahmeti- ke yâ Erhamerrâhımîn).
Manâsı: "Yücelik, azamet, mülk, halk, gece, gündüz ve ikisinde var olan her şey eşi bulunmayan Allah'a has olarak sabahladık. İslam fıtradı, ihlas kelimesi, peygamber efendimizin dini ve babamız İbrahim aleyhisselamın milleti üzere sabahladık.. Allahım! Bu günümüzün başlangıcını salah, ortasını felah sonunu da necah (kurtuluş) yap. Ey merhametlilerin en merhametlisi." demekdir.
DİLİNİ KELİME-İ KÜFÜRDEN KORUMAK İÇİN DUADIR
2-(Allâhümme innî eûzü bike min en nüşrike bihî şey'en, na'lemühû, ve nestağfırüke limâ la na'lemühû, inneke ente allâm'ül-ğuyûb).
Manası: "Allahım! Bildiğimiz bir şeyi sana ortak koşmaktan sana sığınırım. Bilmediğim şey hususunda senden af dileriz. Sen gizli olanları çok iyi bilensin." demekdir.
MESCİDDEN ÇIKARKEN OKUNMASI SEVAB OLAN DUADIR
1-(Bismillâh ves'selâmü alâ Resûlillâh, Allâhümme innî es'elüke min fadlike, Allâhümme a'sımnî mine'ş-şeytân'irracîm).
Manası: "Allahın adıyla. Rasûlullah'a selam olsun. Allahım! Lutfunu isterim. Beni taşlanmış şeytanın şerrinden koru." demekdir.
NAMAZDAN ÖNCE OKUNMASI SEVAB OLAN DUALARDANDIR
2-Eûzü Besmeleden sonra (Allâhümme İnnî veccehtü vechiye-lillezî fatare’s-Semâvâti ve'l-ardı hanîfen ve mâ ene minel Müşrikîn).
Manası: "Allahım! Ben bütün varlığımla hakka yönelerek gökleri ve yeri yaradan Allaha döndüm. Ben müşriklerden değilim." demekdir.
NAMAZDAN SONRA OKUNMASI SEVAB OLAN DUALAR
3-Eûzü Besmeleden sonra (Allâhümme innî es'elü-ke'l-afve ve'l-âfiyete fi'd-Dinî ve'd-Dünya ve'l-âhire).
Manası: "Allahım! Senden din, dünya ve ahirette af ve afiyet isterim." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
4-(Allâhümme inneke afüvvün tuhıbbü'l-afve fa'fü annâ yâ Kerîm, fa'fü annâ yâ Rahîm bi rahmetike yâ Erha-me'r-Rahımîn).
Manası: "Allahım sen çok affedicisin. Affi seversin. Ey cömert olan Rabbimiz bizi affet. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan rahim mevlamız bizi bağışla." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
5-(Allâhümme sellimnâ ve sellim dînenâ ve lâ teslüb vakt'en-nez'i îmânenâ ve lâ tusallit aleynâ bi zünûbinâ men lâ yehâfüke ve lâ yerhamünâ, ve'r-zuknâ hayrey'id-Dünyâ ve'l-âhıra, bi yedik'el-hayr, inneke alâ külli şey'in kadîr).
Manası: "Allahım bize selamet ver. Dinimizi selametli kıl. Ruhumuzu teslim ederken imanımızı alma. Günahlarımız sebebiyle senden çekinmeyen, bize merhamet etmeyen kimseleri başımıza musallat etme. Bize dünya ve ahiret hayırları ihsan et. Senin her şeye gücün yeter." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
6-(Allâhümme yâ mukallib'el-kulûbi ve'l-ebsâr ve yâ müdebbir'el-leyli ve ve'n-Nehâr sebbit alâ dînike ve tâatike, felâ tekilnâ ilâ enfüsinâ tarfete aynin ebedâ).
Manası : "Ey kalbleri ve gözleri dilediği gibi değiştiren. Ey gece ve gündüzü düzene koyan Rabbimiz! Bizi dinin ve sana itaat hususunda sabit kıl. Bizi asla göz açıp kapayıncaya kadar nefsimizle başbaşa bırakma." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
7-(Allâhümme yâ Hayyü yâ Kayyûm, yâ bedî'a's-semâvâti ve'l-ardı yâ ze'l-Celâli ve'l-İkrâm, es'elüke en tuh-yiye kulûbenâ ve ecsâmenâ ve ervâhenâ ve urûkanâ, bi nûr-i ma'rifetike ve vaslike ve tecellîke, ebeden, dâimen, bakiyen, hâdiyen, yâ Allah, yâ Allah, yâ Allah. Ve sallallâhü alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve Sahbihi ecma'în, ve'l-hamdü lillâhi Rabb'il-Alemîn).
Manası: "Allahım! Ey Hay ve Kayyûm! Ey göklerin ve yerin eşsiz yaradanı! Ey Celal ve ikram sahibi Allahım! Tecellinin, sana kavuşmanın, seni tanımanın nuruyla ebedi ve hidayet üzere kalblerimizi, cisimlerimizi, ruhlarımızı ve damarlarımızı canlı tutmanı isteriz. Ya Allah, ya Allah, ya Allah! Efendimiz Muhammed (S.A.S.)'e ehline ve ashabına topyekun rahmet et. Hamd, âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
8-(Allâhümmec'alnâ min'et-Tevvâbîn, ve'c-alnâ min'el-mutatahhirîn, ve'c-alnâ min ibâdike's-Sâlihîn, ve'calnâ min'ellezîne lâ havfün aleyhim ve lâ hüm yahzenûn).
Manası: "Allahım! Bizi tevbe edenlerden temizlenenlerden, salih kullarından, korku ve üzüntü görmeyeceklerden eyle." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
9-(Allâhümme'hdinâ min ındik, ve efız aleynâ min fadlik, ve esbiğ aleynâ min rahmetik ve enzil aleynâ min berekâtik.)
Manası: "Allahım! Bize katından hidayet ver, üzerimize lütfundan rahmet saç. Üstümüze rahmetini dök. Bereketlerini akıt." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
10-(Allâhümme innâ nes'elüke îmânen yübâşirü kulûbenâ ve îmânen dâimen ve kâmilen, ve kalben hâşi'an ve şâkiren, ve lisânen sâdıkan ve zâkiren, ve dînen kayyimen, Ve ılmen nâfi'an ve rızkan vâsi'an, ve amelen makbûlen, ve ticâreten len tebûr).
Manası: "Allahım! Senden kalblerimizden fışkıran iman, olgun ve devamlı bir iman, korkan ve şükreden bir kalb, doğru söyleyen ve zikreden bir dil, sağlam bir din, faydalı bir ilim, bol rızık, makbul amel ve zarar görmeyen bir ticaret istiyoruz." demekdir,
Eûzü Besmeleden sonra:
11-(Allâhümme ahsin âkıbetenâ fi'l-umûri külliha ve ecirnâ min hızy'id-dünyâ ve azâbi'l-âhira, Allâhümme belliğ rûhahû ve ervâha ehl-i beytihî minnâ tahiyyeten ve selâmâ).
Manası: "Allahım! Bütün işlerimizde akibetimizi güzel eyle. Bizi dünyanın zilletinden, ahiretin azabından muhafaza eyle. Allahım! Hz. Peygamber (S.A.S.)'in ruhuna ve ehl-i beytinin ruhlarına bizim selam ve saygılarımızı ulaştır." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
12-(Allâhümme'r-hamnâ bi terk'il-meâsî ebeden mâ ebkaytenâ. Allâhümme erine'l-hakka hakkan ve'rzuknâ ıttibâ'hû ve erine'l-batıle bâtılen ve'rzüknâ ictinâbehû).
Manası: "Allahım! Bizi yaşattıkça daima günahları terkettirerek bize rahmet eyle. Allahım! Bize hakkı hak olarak göster, ona uymayı nasib eyle. Batılı da batıl olarak göster, ondan kaçınmaya muvaffak kıl." demekdir.
Eûzü Besmeleden sonra:
13-(Allâhümme) Rabbenâ âtinâ fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve kınâ azâbe'n-nâr, ve edhılne'l-Cennete maa'l-ebrâr bi rahmetike yâ azîzü yâ ğaffar. (Allâhümme) rabben'ağfirlî ve li vâlideyye ve li'l-mü'minîne ve'1-mü'minâti yevme yekûmü'l-hısâb).
Manası: "Rabbimiz! Bize dünyada da, ahirette de güzellik ver, bizi cehennem azabından koru. Ey çok bağışlayan, aziz olan Rabbimiz! Rahmetinle bizi iyilerle birlikte cennete koy. Rabbim! Beni, anamı, babamı, bütün mümin erkek ve kadınları hesap gününde bağışla." demekdir.
BİR HACETİN OLMASI İÇİN OKUNACAK DUADIR
(Lâ ilâhe illâllâh'ül-halîm'ül-kerîm, sübhânallâhi rabbi'1-arşi'l-azîm, el-hamdülillâhi Rabb'il-âlemîn, es'elüke mûcibât-i rahmetike ve azâime mağfiretike ve'l ısmete min külli zenbin Allâhümme lâ teda'lenâ zenben illâ ğaffertehû ve lâ hemmen illâ ferrectehüve lâ hâceten hiye leke rıdan illâ kazaytehâ yâ Erham'er-râhımîn).
Manası: "Hakim ve kerim olan Allah’dan başka ilah yoktur. Yüce arşın Rabbini tesbih ederim. Hamd, alemlerin rab bi Allah'a hastır. Rabbim! Senden, rahmetini ve mağfiretini gerektiren değerli şeyleri ve her günahtan uzak olmayı istiyorum. Allahım! Bizde bağışlanmadık günah, atılmadık üzüntü, -senin rızana uygun- giderilmedik ihtiyaç bırakma, ey merhametlilerin merhametlisi." demekdir.
BİR BELA KARŞISINDA OKUNACAK DUADIR
(İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn, Allâhümme inde- ke ehtasibü musibetî fe ecirnî fîhâ ve ebdilnî fîhâ hayren).
Manası: "Biz Allah dan geldik, yine Ona döneceğiz. Allahım, sıkıntımı sana havale ediyorum. Beni bu musibetten kurtar, onun yerine hayırlısını ver." demekdir.
DİN HUSUSUNDA BİR VESVESE GELDİĞİ ZAMAN OKUNACAK DUADIR
(E'ûzü billâhi mine'ş-şeytân'ir-racîm, âmentü billâhi ve rüsülihhî, Allâhü ehadün, Allah'üs-Samed lem ye- lid ve lem yûled ve lem yekûn lehû küfüven ehad).
Manası: "Taşlanmış şeytandan Allah'a sığınırım. Allah'a ve peygamberlerine iman ettim. Allah birdir, her şey O'na muhtaçtır, doğmamış doğurmamıştır. Hiç kimse O'na denk olamaz." demekdir.
Salevatı- şerife okumak
Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellemin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince, işitince ilkinde söylemek vacip, tekrarında müstehaptır.
Salevatın çeşitleri çoktur. Namazların son oturuşunda okunan salli barikler salevattır. Peygamber efendimize salevat getirmek için Allahümme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed demek kâfidir. En kısa salevat budur. Namazda okuduğumuz, Salli barikleri okumak daha sevabdır.
Peygamber efendimize salevat-ı şerife getirmenin fazileti çoktur. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: “Cebrail aleyhisselam "Sana kim salevat okursa, 70 bin melek ona salât okur. Meleklerin salât okuduğu kimse Cennet ehli arasına girer" dedi. İşi güçleşen, salevat okumayı çoğaltsın! Çünkü salevat, bütün sıkıntıları giderir, rızıkları artırır, işlerin hayırla bitmesini sağlar. Salevat, Sıratta nur, salevat okuyan da nur ehli olur. Nur ehli olan da Cehennem ehli olmaz.”
Peygamberimiz buyurdu ki, “Her kim günde yüz defa salevât-ı şerife okursa, kıyâmet gününde güneşin sıcaklığından kurtulup, Arşın gölgesi altında benimle berâberdir. Ve her kim benim için bir salevât-ı şerife getirirse, rahmet melekleri onun günahlarının affolması için duâ ve istiğfar ederler.”
Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm.
Rabbim sıkıntılarından feraha erdirsin kardeşim.
AMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN
ALLAH RAZI OLSUN
ALLAH KABUL ETSIN
RABBIM KALBINE HUZUR VERSIN
INSIRAH SURESINI YOLLUYORUM18 yıl önce gönderildi # -
allah razı olsun kardeşlerim rabbimm herkesin sıkıntısını geçirip feraha ulaştırsın
7 Insirah 3ihlas 1 fatiha yolluyorum ALLAH ne SIKINTININ var ise GIDERSIN Amin,.
allah razı olsun asena kardeşim rabbim seni darda koymasın inşallah
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.