MELEKLERİN KANATLARININ ALTINA VERİYORUM BU DUALARI BİRAZDAN YANINDA OLUR NOZGEN KARDEŞİM GÖZ GÖRMESEDE GÖNLÜN HİSSEDER, 1000 YA ŞAFİ
Riyâzül Ehadis adlı kitaptan alınmıştır. Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki; "Cennette bir ağaç vardır ve ismi Mahbube' dir. Ak meyvesi olur, nardan küçük elmadan büyük, sütten ak, baldan tatlı ve kaymaktan yumuşaktır. O meyveden ancak bu salavata devam edenler yer."
Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âli seyyidinâ Muhammedin vesellim.
Ezhar adlı kitaptan, İbni Ömer (ra)' den rivayetle: Bir gün Efendimizin huzurunda, bir devenin hırsızlığı sebebiyle iki kişi birbirinden davacı iken deve lisâna gelmiş ve gerçek sahibini söylemişti. Bunun üzerine Resûlullah Efendimiz (sas) deve sahibine; "Sen ne okudun ki Medine' nin mahalleleri melekler ile doldu ve deve konuştu?", diye sordu. Bunun üzerine adam aşağıdaki salavat-ı şerifeyi okuduğunu söyledi. Peygamber Efendimiz (sas) de buyurdular ki; "Senin yarın, sıratı geçerken yüzün ayın ondördü gibi nurlu ola!."
Allâhümme salli ve sellim alennebiyyin Muhammedin hattâ lâyebkâ min salâtike şey'ün,
Ve bârik alennebiyyin Muhammedin hattâ lâyebkâ min berekâtike şey'ün,
Verhaminnebiyye Muhammeden hattâ lâ yebkâ min rahmetike şey'ün.
Cebrail Aleyhisselam, Resulullah –s.a.v- Efendimizin yanına geldi ve ‘’Ya Muhammed! Hasta mısın?’’ diye sordu. ‘’Evet’’ cevabını alınca Cebrail Aleyhisselam şu duayı okudu:
* Bismillahi erkike min külli dain yü’zike ve min şerri külli nefsin ev ayni hasidin Allahü yeşfike bismillahi erkike
‘’Allah’ın adıyla. Sana eza veren bütün hastalıklara karşı, bütün kötü nefis ve hasetçi gözlere karşı sana okuyorum. Allah sana şifa versin. Ben Allah’ın adı ile sana dua ediyorum.’’
EY RABBİM NOZGEN KARDEŞİMİZİ RAHMETİNLE SARIP SARMALA KUDRETİNLE AYAGA KALDIR HASTALIKTAN ÜZERİNDE ESER BIRAKMA RABBİM SEVDİKLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜR NURDAN YAGMURLAR YAGDIR ÜZERİNE NEFESİMDEN AL NEFESİNİ BOLLAŞTIR YATAGINI CENNETTEN PAMUK YATAGI EYLE YA RABBİM KIRIK DÖKÜKDE OLSA KABUL EYLE SÖZLERİMİ YIKIK DÖKÜKTE OLSA DUY YAKARIŞLARIMI KABUL EYLE BENİ KABUL EYLE SÖZLERİMİ SUSKUNLUGUMU DİLSİZLİGİMİ EN GÜZEL DUA EYLE DUA EYLE DİLSİZLİGİMİ DUA EYLE SUSKUNLUGUMU EN GÜZEL DUA EYLE Kİ SÖZLERİN EN GÜZELİ SANA HİTAP ETMEKLEDİR DUA EYLE SÖZLERİMİ GÜZEL EYLE GÜZEL EYLE GÜZEL EYLE.. EY GÜZEL RABBİM………..(derin)