Arkadaşlar sabah saatlerinde başörtü meselesinin çözüme kavuşması ya da çözümüne ramak kalmış olması dolayısıyla Rabbimize hamd edelim dedim ama gördüm ki bir kaç kişi dışında kimse ilgilenmemiş..başka bir şey olsaydı önemsemezdim ama bu bizim dini ve milli bir sorunumuz..ben ve bir çok arkadaşım bunun için aylarca sokaklarda oruçlu bir halde okulumuza giremeden kaldık..çok ağladık..çok gözyaşı döktük..yeri geldi polislerden jop yedik..bir çok erkek arkadaşımız bize destek verdikleri için eziyetlere maruz kaldılar..
Sanıyorum aranızda bunları yaşamış kimse yok..Ama yaşamak gerekmiyor..Çünkü bu sıkıntı sadece başörtülü öğrencilerin sıkıntısı değil..bu yasakla sadece başörtülü öğrenciler değil tüm islam camiası aşağılandı, hakir görüldü ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördü..
Bunca sıkıntıdan sonra ve neredeyse artık bu sorunun çözülmesinden ümidimizi kesmişken Rabbim yüzümüze güldü ve bu sorun çözülüyor..Böyle bir sıkıntının giderilmesinin ardından O'na gereği gibi teşekkür etmez hamdımızı yerine getirmezsek biz daha çok zorlu imtihanlardan geçeriz..unutmayalım ki dini duruş yalnızca kişisel bir duruş ddeğil aynı zamanda toplumsal bir duruştur..İslam düşmanları bu sorun çözülüyor diye bas bas bağırdılar her türlü özgürlük haklarını kullanarak kendilerini ifade ettiler ve her türlü hakareti savurdular bize..
Şimdi ise Rabbimiz onların bu çabalarını boşa çıkardı..Ve biz muvaffka olmak üzereyken, böyle bir ülkede bir kurulun başkanı çıkıp kızlarımız artık başörtülü girebilir diyebiliyorken yani Rabbimiz yerlere serilmiş gururumuzu onurumuzu yüceltiyorken biz nasıl gereği gibi hamd etmez ve birimizin bu hatırlatmasını görmezden gelebiliriz..gerçekten çok üzüldüm ve kırıldım..
Sabahtan beri girip bakıyorum...Ne kadar şaşırdım bilemezsiniz..
Ama yine de dalgınlığınıza veriyorum..Umursamazlık edeceğinizi sanmıyorum ve öyle olsa bile buna inanmak istemiyorum..
Kalbinizi kıracak bir sözüm oldu ise bağışlayın..kırdı isem kırgınlığımdandır..
TEKRAR RABBİMİZE BİZE BU GÜNLERİ GÖSTERDİĞİ,MÜSLÜMANLARIN ONURUNU, GURURUNU,HAYSİYETİNİ YERDEN KALDIRDIĞI İÇİN HAMD EDİYORUM..DUA DOSTLARIMIN İSE BU HAMD SEREMONİSİNE EŞİLİK EDECEKLERİNE İNANIYORUM.. SELAM VE DUA İLE... :"(
ÇOK ŞAŞKIN VE KIRGINIM (RUVEYDA)
(28 mesaj) (19 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
ÜZÜLME RÜVEYDAM HERKESİN İŞİ GÜCÜ VAR GÖZDEN KAÇMIŞTIR MERAK ETME HASSASTIR DUA DOSTLARIMIZ ÖPÜYORUM SENİ ...ÜZÜLME
18 yıl önce gönderildi # -
üzülme canim yaa. gözden kacmistir. ben daha yeni okumaya basladim topicleri.
Allah a şükürler olsun... inşallah en kısa zamanda ümit ediyorummm tüm kalbimle kamuda da bu mağduriyetimiz giderilir.. çünkü maalesef ben başımı açmak zorunda kalıyorum, ne yazıkk kiii :(((
teşekkür ederim arkadaşlar..handancım allah senden razı olsun canım..
yeliz teşekkür ederim çok sağol..
canancan..Rabbim yardımcın olsun canım..18 yıl önce gönderildi # -
rüveydacım bu konudaki hassasiyetini birebir yaşadığım için anlıyorum.Bu sitede bu mevzulara ben pek girmek istemiyorum, çünkü okulda yeteri kadar sıkıntı çekiyoruz. Hergün yeteri kadar gerilim yaşıyoruz zaten.
Rabbim bu günümüzü diğerinden güzel eylesin inşallah18 yıl önce gönderildi # -
çok haklısın rüveyde çok hassat ve önemli bi mesele herkes kendi derdine düşüyo bazen misal ben kendimden örnek vereyim.neyse çok dogru inşallah çözüldü bu mesele bende bu yıl öss sınavına gircem allah izin verirse kazanırsam çoook sevinçliyim başımı açmıycam inşallah.insan başını açınca kendini çok kötü hissediyo dışlanmış sanki ikinci sınıf vatandaşı gibi bu bi haksızlıktı inşallah geçti
çok haklısın kardeşim18 yıl önce gönderildi # -
canım dostumm yaa akşam kozahanda çayları devirelim gözünün yaşlarını silsin feyzan:) hem artık bu konuları okumaktan duymaktan görmekten bıktılar inanmak gelmiyor içlerinden sanıyorum örtüsüyle giren ve laf yemeden o ogünün sonunu getiren bir arkadaşın ağzından dinlemedikçe sanırım ben de inanmayacağım.iyi yürekli rveydam benim sen ne tatlısın ah bilseler:)
feyzamm :) akşam kozahandann ziyade derse gitsek diyorum..ders çıkışı içeriz çayımızı:) Allahım yaa hale bak yakında site üzerinden randevulaşacağız galiba :)önce şöyle bir tefsir dinleyelim ardından çayımızı içer sonra duamızı ederiz hamd ile..
Çok çektik çok dua ettik ve Rabbimiz duamıza icabet etti..O yüzden hamd etmek şükretmek gerek heran..bunu bir mucize olrak görüyorum ben..Elhamdülillah..dostunun gülü Allah razı olsun...18 yıl önce gönderildi # -
Kusura bakmayın, sayfa bilgisayarımda sürekli açık ama işteyim ve yoğunum ara ara yazıyorum ama çok yazmak istiyorum ama kovulmakta istemiyorum :) canlarım ben yeni kapananlardanım okul zamanında sizler kadar cesaretli değildim bu sizin zaferiniz diye düşünüyorum feyza, rüveyda ama ben de alttan dersim için sınava gidicem bakalım, gerileceğim bende :) Adalet yerini buldu. Rabbime şükürler olsun. Tebrikleri kabul etmeye başladım bile ben :)
Turkancım bu inanan ve Rabbine dua eden herkesin zaferi bence :) Elhamdülillah..Rabbimiz seni çok seviyoruzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben gormedim ya.. ozurdilerim
rveyda Hamd seromonin kutlu olsun:-)) canim benim ....
zez...çok sağol canım..hepimizin seremonisi bu.. bilemezsin aklıma geldikçe içim coşuyor yahuuu!!! inananlar kazanıyor.......ELHAMDÜLİLLAH!!!!
ruveyda bende gormedim kardesim yoksa niye ilgilenmiyelim ALLAH korusun
ama ben turkiyede deilim ve dogrusu her zaman takip edemiyorum haberleri hem cumhur baskanimiz onayladi zannetmistim ama yine puruzler mi cikti ki
guzel kardesim sen sakin kendini yanliz sanma
bak bende kapaliyim hemde yurt disinda yim birde simdilik yanlizim yani saga sola ben gidiyorum inanirmisin disarida isim cikicak diye korkuyorum cunki o kadar kinle bakiyorlarki sen bakma insan haklari falan aslinda hic bir sey tahmin edildigi gibi deil
yani o kini veyahut ezilmeyi iki tarafli tadiyorum ama rabbime havale ediyorum kardesim ALLAHA emanet olalim18 yıl önce gönderildi # -
İsmetemine kardeşim ben de hepiniz için elimden geldiği kadar hüsn-ü zan ederek şaşkınlığımı gidermeye çalıştım..Biz galip geleceğiz..Durum ne olursa olsun kazananlar inananlardır!!!!!Rabbimizin izni ve inayeti ile islam düşmanlarının hezimetini hem bu dünyada hem ahirette göreceğiz..Allah pek hızlı hesap görendir..Onlar çirkim planlarını yapa dursunlar Rabbimiz de onlar için acıklı bir plan hazırlıyordur elbet..Rabbim yardımcı olsun sana..Hiç üzülme ve korkma da başın dik olsun..Allah bizimle beraber..
rveydacığım inanki şimdi online olma fırsatım oldu lütfen kırılma canım bu hepimizin meselesi hiç gözardı eder miyiz çok şükür rabbime böyle bi fırsat verdiği için
ELHAMDULILLAH ELHAMDULILLAH
Yarabbim başörtüsü problemimizi en hayırlı şekilde çözülmesini nasip et yarabbim. Hasbinallahi ve nimel vekil. AMİN AMİN AMİN
bu sorun almanya da pek yoktu ama burda bile basladi artik. ise almadan soruyorlar dinin ne ve basörtüsü takmayi düsünüyormusun diye. ne yazik ki :(
evet arkadaslar gözümüz aydın diyelim insallah o güzel allahın emrini yerine getiren kardeslerimiz bu güzel fırsatı zıt kutuplar kötüye kullanmazlar gercekden bizleri öcü görmelerinden sizin kadar bizlerde bıktık o güzel bas örtümüze hepimiz sahip cıkalım ama iffetiyle cıkalım olurmu ne kardeslerimiz var aile baskısıyla kapanıp yapmadıkları halt kalmamıs bazen üzülüyorum biliyormusunuz bizleride insanlar aynı kefeye koyuyorlar tek istedigim hakkıyla bas örtümüzün emegini verelim
RVEYDACIĞIM ENİNDE SONUNDA HAK YERİNİ BULDU.
Arkadaşlar selam ile..akşam üzerinden sonra yoktum henüz girebildim nete..ilgilenen ve dua eden tüm kardeşlerimden Rabbim razı olsun..hala sıkıntılıyız rektörler baskı kuruyorlar..henüz sorun tamamiyle çözülebilmiş değil..fakat beni en çok mutlu eden rektörlere emir veren makamın bizden olması...Düşününsenize onlara çıkıp éhadi ordan lannn haddini bil" diyecek adamlarımız var..en azından bu aşamaya gelebilfdik elhamdülillah..fakat daha çok direnmemiz gerek belliki..okumalıyız arkadaşlar..sonuna kadar..okumayanlar okumanın yollarını aramalı okuyanlarda daha çok çalışmalı..ilmetmeliyiz..şimdi o rektörler innaçlı olsa idiler yök başkanı kızlar takın örtünüzü girin rahatlıkla dediğinde bu sorun yaşanırmıydı yaşanmazdı..demek ki oralarda bizim olmamız gerek..belli ki Rabbimiz bizden çalışmamızı istiyor..Bundan daha açık bir mesaj verebilir mi Rabbim bize..Direnelim!!! ZAfer her durumda İNANANLARINDIR!!! ELHAMDU LEKE RABBİİİ!!!!!!!!!!!!!!!
kıyamam ben sana canım arkadaşım yeni girdim siteye yeni gördüm kusura bakma lütfen hak eden kazanır canım üzülme
BU KONUDA BENDE ARKANIZDAYIM KARDESIM HAKLISIN BENIMDE ARKADASLARIM VARDI UNIVERSITEDE HOS OLMAYAN SEYLER YASADIK SACMA SAPAN NEDENLER YUZUNDEN VE ARKADASLARIMI COK SEVERDIM BELKI BEN TURBAN TAKMADIM HAKKIYLA ANLAYAMAM AMA ARKADASLARIMDAN DOLAYI ANLYIYORUM ALLAH HAYIRLISINI VERSIN ALLAH TUM FESATCILARDAN KORUSUN BIZLERI INSALLAH MUSLUMAN ULKEMIZDE GUZEL DINIMIZI DOYA DOYA YASAMAYI NASIP EYLE YARABBI GONLUNU FERAH TUT ALLAH BUYUK ALLAH YAR VE YARDIMCI OLSUN INSALLAH KARDESIM AMIN
RVEYDA BEN YOKTUM CANIM SAKIN KIRILMA NE OLUR
Kırılmadım hiçbirinize arkadaşlar..önce kırılmıştım da sonra anladım herkesin işi gücü var sonuçta..selam ve dua ile..
Rüveydacım ben yazını okumuştum ve içimden size dualarına gönülden katılmıştım .ama duygularımı nasıl kaleme dökebilceğimi o an nedense bilemediğim için yanıtsız kalmıştım.Nasıl mutlu olmam ,olamam bu duruma :)Rabbime şükürler olsun ama sorunun hala çözümlendiğini sanmıyorum bu medya ve felaket tellallığı(sanki vatan elden gidiyo) yapanlar var olduğu sürece.sadece çok sabırlı ve atacağımız adımlarda çok dikkatli olmamız gerektini düşünüyorum.çünkü daha çok dikkat çekmeye başladık gibi geliyor bana.Allah Yar ve Yardımcımız olsun
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.