bekliorum:)
cumartesi gelen var mı?(burcu)
(8 mesaj) (4 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
elektrik devresinde iki nokta arasındaki iletkenden üzerinden geçen akım potansiyel farkla (örn. voltaj veya gerilim düşümü) doğru; fakat iki nokta arasındaki dirençle ters orantılıdır.
Matematiksel denklem şu şekildedir:
Burada, I akım amper, V referans alınan iki nokta arasındaki potansiyel fark volt ve R ohmla ölçülen ve direnç olarak adlandırılan devre değişkeni (volt/amper)dir. Potansiyel fark gerilim olarakta bilinir ve bazen V nin yerine U, E veya emk (elektromotor kuvvet) sembolleri kullanılır. [1]
Kanun fizikçi Georg Ohm'dan sonra isimlendirildi. Ohm incelemesini 1827'de yaptı. Bu kanun basit elektriksel devrelerdeki telden geçen akım ve gerilim miktarını açıklar. [2]
Yukarıdaki Ohm kanunu elektrik/elektronik mühendisliği alanında aşırı derecede kullanılan bir eşitliktir. Çünkü gerilim, akım ve direncin birbirleriyle olan ilişkisini makroskopik seviyede inceler. Bu elemanlar çoğunlukla bir elektrik devresinde bulunur.
18 yıl önce gönderildi # -
Elektriksel aygıtları içeren elektrik devreleri birbirlerine iletkenlerle bağlanır.(Basit kombinasyonlar için elektriksel devreler maddesine bakın.) Yukarıdaki diyagram yapılabilen en basit elektrik devrelerinden biridir. Batarya gibi bir elektriksel aygıt içinde + ve - terminalleri bulunan bir çemberle gösterilir. Diğer aygıt zig-zag şeklinde resmedilir ve arkasına R harfi konur ve direnç olarak adlandırılır. Gerilim kaynağının + veya pozitif ucu direnci önemsenmeyen bir iletkenle direnç uclarının birine bağlanmıştır. Bu iletkenden geçen akım I ve ok işareti akımın yönünü gösterir. Direncin ikinci ucu başka bir iletkenle voltaj kaynağının - ucuna bağlanır. Bu form kapalı devredir. Çünkü gerilim kaynağının bir ucundan çıkan akım diğer ucuna dönmüştür.
Gerilim negatif yüklü elektronların iletken boyunca hareket ettiği bir elektriksel kuvvettir. Akım elektron akışına ters yönde akar ve direnç akıma karşı gösterilen zorluktur.
kardeşim,
gelemeyeceğim belli ama
dualarımda olacaksınız ALLAH'IN İZNİYLE
Allah yardımcınız olsun bildiğiniz ve bilmediğiniz yönlerden hayırlar versin, bildiğiniz ve bilmediğiniz şerlerden korusun, rızkınızı bol bol versin,
bir yastıkta kocatsın
amin amin
selam ve dua ile...18 yıl önce gönderildi # -
allah razı olsun abicim çok saol..bende zannettim ki bana küssün:(ii kide diilmişsin..neyse cumartesi şişliferiköy emekliler loklinde(bimin karşısı)düğünüm var saat 19da..kız tarafı sizsiniz allahın izniyle...ne annem ne babam gelmio..burda bi annem var nimet abla bide babam kadir baba(hala öledir umarım:(((( onlar gelirse ailem gibi olacak...inşallah beni yalnız boynum bükük bırakmazsınız...sizlere güveniyorum allahtan ve eşimden sonra...allaha emanetolun..
kimsesi olmayanın kimsesi Allah'tır
çaresi olmayanın çaresi Allah'tır
ümitleri tükenenin ümidi Allah'tır
yardım edilmeyenin yardımcısı Allah'tır
Karanlıklarda darda kalanlara dua edenlere icabet eden Allah'tır
güldüren ve ağlatan O'dur
umulmadık yerlerden yardımlarla sevindiren O'dur
sermaye verip zenginleştiren o'dur
sizi de korusun sevsin kollayıp gözetsin, kermeiyle şefkatiyle ummadığınız yardımlarla sevindirsin
duasız bırakmasın
amin amin
selam ve dualarla
hayırlı cumalar
bu mesajı az önce cezaevinden dua gönderen bir kardeşimize cevap olarak yazmıştım,
aynen sana da yazdım,
o saatlerde bir dua meclisinde olacam Allah'ın izniyle dualarımde olacaksınız kardeşim
erkek tarafına da selamlarımızı iletirsiniz artık....
Allah'a emanet olun....18 yıl önce gönderildi # -
CANIM BURCU....
çok çok çok mutlu olmanı can-ı yürekten dilerim
sen ve murat...bir yastıkta kocayın inşallah amin amin amin...
düğününe gelmeyi isterdim burcu inşallah kısmet.
gelemesemde o gün dualarımda olcaksınız.18 yıl önce gönderildi # -
Evliliğin hayırlı olsun.Rabbim huzurlu, mutlu bi ömür nasip etsin...
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.