Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. (Teşşekür ederim siteye).Rabbime hep dilek dilemek için dua ederdim. Yüksek eğitimi bitirince artık şükretmek için dua etmeye namaz kılmaya başladım 2yıl olacak inşallah. Yalnız çok bilmediğim şey var. Hep görüyorum Ya fettah nedir? Fetih suresi nedir niye okunur. Bilgim eksik kusura bakmayın. Şimdiden teşekkür.
ya fettah nedir
(6 mesaj) (4 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
fettah Allahü tealanın güzel isimleri olan esmaül hüsna dediğimiz isimlerinden bi tanesidir.tabi bunu zikrederken ya fettah diye zikrederiz.(sonunda celle celaluh da deriz) fetih ise kuran da bi suredir.umarım açıklayıcı olmuşumdur.selam ve dua ile.
18 yıl önce gönderildi # -
Fettâh : Hayır kapılarını açan, hüküm veren
Al-Fattah : The Opener who opens the solution to all problems and makes things easy.Cenab-ı Hak buyuruyor:
" De ki: "Rabbimiz (kıyamet günü) bizi birarada toplayacak, sonra da hak ile aramızı ayıracaktır. O, (gerçek hükmünü vererek hak ile batılın arasını) açandır, (herşeyi hakkıyla) bilendir."Taraflar arasında hüküm veren; birine yardım edip zafere ulaştıran; hayır ve rahmet kapılarını açan O'dur.
ayrıca;
EL-FETTÂHFetheden, her türlü zorlukları kolaylaştıran. darlıktan kurtaran.
Sabah namazından sonra elini kalbinin üzerine koyup 15 veya 71 kere "YA FETTÂH" ism-i şerifini okuyanın kalbi nurlu,rızkı bol,veişleri kolay olur.
"YA FETTÂH, YA REZZÂK ism-i şeriflerini günde yüz defa okuyana Cenab-ı Hak rızkını elde etmesini kolaylaştırır ve kapalı kapıları açar.
FETİH SURESİ:
Günde 7 defa okuyan her muradı gerçekleşir.
Günde en az 1 defa okuyan tüm kötülüklerden ve zararlardan korunur. Her işi hayırlı ve bereketli olur.Zor durumda olup kurtulmak isteyen; cuma gecesi 2 rekat Allah rızası için namaz kılıp, 11 defa Fetih Suresi ile 41 defa Salaten Tuncinayı okuyarak durumunu arz edip, kurtuluşu için dua ederse o dertten kurtulup, refaha erer.
Savaş halinde, her sabah Fetih Suresini okuyan askeri birlik, düşmana karşı başarı kazanır. Cemaat sabah namazını mütakip, 1001 defa Fetih Suresini okuyup, ordunun galip gelmesi için dua ederse ordu zafer kazanır.
Bir kağıda safran, misk ve gül suyu karışımı mürekkeple yazıp, üzerinde taşırsan kendini korumaya alırsın.
Aynı şekilde yazılıp bir ticaret hanenin kapısı üzerine konulur ve her gün 1 defa Fetih Suresi okunursa; o yerin bereketi ve saadeti artar.
fetih suresi sınavlarda başarılı olmak için okunur bi de.18 yıl önce gönderildi # -
allah razı olsun bilgilendim
şebnem aramıza hoşgeldin arkadaşım..........tuuba çok sağol canım bizi bilgilendirdiğin için allah razı olsun.......bende şey diye duymuştum 7 cuma gecesi okuyun diye dilek için ama hergün okumaya çalışıcam canım sağol
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.