NUREFSAN ABLA ALLAH SENDEN RAZI OLSUN VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ...
BİRŞEY SORUCAM teheccüt vakti NE ZAMANDIR?
Ya ??
(47 mesaj) (15 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
klavyeden dolayı yanlış yazmışım evet.. burdaki arkadaşlar vedud olacağını bilecek kadar bilgililer diye düşünüyorum. bundan sonra bildiğim hiçbir duayı paylaşmayacağım ve sitenizden ayrılıyorum.. hoşçakalın
18 yıl önce gönderildi # -
aa fundacım olur mu öyle şey sakın gitme ne demek ayrılmak falan sen ne güzel dualaryazıyorsun bizler faydalanalım diye alınmasın kimse kimseye bu mubarek günde sakın böyle gitmek falan deme lütfen hepimiz seni seviyoruz kimse gitmeni istemez.
FUNDA NEREYE YA BİZİM SENDE ÖĞRENECEĞİMİZ BİR SÜRÜ DUA VAR CANIM ARKADAŞIM GİTME OLURMU SENİN İÇİN 41 ADET BESMELE ÇEKİCEM
arkadaşlar benim çok sevdiğim ve görüşmelere giderken sık sık okuduğum bir dua var.
HZ. MUSA peygamberin duasıymış.yanlış yazarsam rabbim affetsin,sadece paylaşmak istiyorum:RABBI SRAHLI SADRI VE YESIRLI EMRI VEHLUL UKTADEN MIN LISANIHI YEFGAHU KAVLI..18 yıl önce gönderildi # -
sedef ve derya bi üfürükçü demedikleri kaldı bunu hakettiğimi sanmıyorum..çektiğin besmele için allah razı olsun deryacım.. allaha emanet olun..
FUNDA CANIM YAPMA YAA DUALARA SIĞINDIK BIRAKMA LÜTFEN SEN BİZE O KADAR ÇOK DUA ÖĞRETİNKİ RABBİM SENDEN RAZI OLSUN
funda gitme ....
allah senden de razı olsun canım
ya üfürükçülükle ilgisi yok ki dua bunlar canım kardeşim boşver üzülme lütfen ne üfürükçüsü onlar büyücülerin cincilerin işi
sen öyle düşünme sana dememişlerdir zate özür diledi herkes kimseyi kırmammak için temkinli davrandı arkadaşlar.
üzülme lütfen fikrini söyledi herkes.18 yıl önce gönderildi # -
hepinize hayırlı cumalar canım dua dostlarım bakın yasin bile bizlere dua dostu demeyi layık görmüş tabiki bildiğimiz duaları birbirimizle paylaşıcaz tabiki dualar çeşitlidir dua anahtardır ama her kapıya aynısı uymaz tabiki farklı isteklerin farklı duaları vardır adem baba mız havva anne mize kavuşmak için ve rabbinin rızasını kazanmak için ayrı dua etti yunus aleyhisselam balığın karnında ayrı dua etti onun için hiç birbirinize darılıp kırılacak sözler söylemeyin bildiklerinizi paylaşın .... canbebeğim senin için de 51 besmele önericem çekindiğin biriyle görüşmeden önce 51 adet besmele okuyup o kişinin karşısına öyle çıkacaksın rabbim sana yardımcı olacaktır inşaallah
BUGÜN HASSAS VE ÇOK SIKINTILIYIM:( BİRKAÇ DUA PAYLAŞICAM SİZLERLE
canım fundacım allah razaı olsun senden unutma biz seni çok seviyoruz tamam
bende sizleri seviyorum deryacım allah razı olsun
merhaba arkadaşlar öncelikle deryacım teheccüt gecenin 3 te 1 lik kısmında kılınır yani saat 3 te ama illakide osaatte olcak diye de bişey yok bu en güzel olanı ama yatsı namazından sonra yatıp sabah namazının vakti girmeden herhangi bi saatte kalkıp kılabilirsin önemli olan uykundan Rabbin için fedakarlık yapmandır Ve FUNDA kardeşim bana hakkını helal et ben sadece herkesin bildiği bişeyi tekrarladım benim bu konuda canım yandığı için uyarmak istedim inan kötü bi niyetim yoktu nolur ayrılma gerekirse ben yazmam
dostlarım burada tartışmalı bir konu açılmış
mesajı kilitliyorum bu yüzden
tüm kardeşlerimden site kurallarını arada sırada gözden geçirmelerini rica ediyorum
selamlar...18 yıl önce gönderildi # -
Öncelikle Cihan abinin sonra sizlerin affına sığınırak bu konuya bir ekleme yapmak istiyorum.
Bu konu hakkında bilgim olmamakla birlikte Hz. Musa (a.s.)'ın duası şu şekildedir.
Hz. Musanın Duaları
İsrailoğullarına elçi olarak gönderilen Hz. Musa, ilk vahyini Tuva Vadisi adı verilen yere geldiğinde almıştır ve kendisine Firavuna gitmesi ve ona dini tebliğ etmesi bildirilmiştir. Bunun üzerine Hz. Musa, Allaha samimi bir şekilde yönelmiş ve bu konuda şöyle dua etmiştir:
Kardeşim Harun; dil bakımından o benden daha düzgün konuşmaktadır, onu da benimle birlikte bir yardımcı olarak gönder, beni doğrulasın. Çünkü onların beni yalanlamalarından korkuyorum. (Kasas Suresi, 33-34)
Kuranda bildirildiği üzere Hz. Musa, içinde duyduğu heyecanın tebliğ görevini yerine getirmesine engel olmasından çekinmiştir. Onun bu konudaki duası ayetlerde şu şekilde geçmektedir:
Dedi ki: Rabbim, benim göğsümü aç. Bana işimi kolaylaştır. Dilimden düğümü çöz; ki söyleyeceklerimi kavrasınlar. Ailemden bana bir yardımcı kıl, kardeşim Harunu. Onunla arkamı kuvvetlendir. Onu işimde ortak kıl, Böylece Seni çok tesbih edelim. Ve Seni çok zikredelim. Şüphesiz Sen bizi görüyorsun. (Taha Suresi, 25-35)
Yüce Allah Kuranda, Hz. Musanın bu duasına karşılık onu ve kardeşini özel bir koruma altına aldığını bildirmiştir. (Kasas Suresi, 35) Kurandaki Hz. Musa ile ilgili olan ayetler incelendiğinde, Allaha dua ederken hep samimi ve açıksözlü bir üslubu olduğu görülmektedir. Hz. Musa da diğer tüm peygamberler gibi Allaha içten yönelmiş ve Ondan yardım dilemiştir. <1>Taha süresi 25 - 35
Arapça:
25. قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي
26. وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي
27. وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي
28. يَفْقَهُوا قَوْلِي
29. وَاجْعَل لِّي وَزِيراً مِّنْ أَهْلِي
30. هَارُونَ أَخِي
31. اشْدُدْ بِهِ أَزْرِي
32. وَأَشْرِكْهُ فِي أَمْرِي
33. كَيْ نُسَبِّحَكَ كَثِيراً
34. وَنَذْكُرَكَ كَثِيراً
35. إِنَّكَ كُنتَ بِنَا بَصِيراً
Latince:
25. Kale rabbişrah lı sadrı
26. Ve yessir lı emrı
27. Vahlül ukdetem mil lisanı
28. Yefkahu kavlı
29. Vec'al li vezıram min ehlı
30. Harune ehıy
31. Üşdüd bihı ezrı
32. Ve eşrikhü fı emrı
33. Key nüsebbihake kesıra
34. Ve nezkürake kesıra
35. İnneke künte bina besıyra
Manası:
25. Musa dedi: "Ey Rabbim, benim göğsüme genişlik ver,26. işimi kolaylaştır bana,
27. dilimden düğümü çöz,
28. sözümü iyi anlasınlar.
29. Bana ailemden bir yardımcı ver.
30. Kardeşim Harun'u.
31. Onunla sırtımı pekiştir.
32. Onu görevimde or taket
33. ki Seni çok tesbih edelim
34. ve çok analım Seni.
35. Şüphe yok ki, Sen bizi görüp duruyorsun." <2>
Kaynak:
<1> http://www.mercek.org/MOC/index.php?secim=makale&m_id=1456Ayrıca herkes yanlış bir şey görünce uyarma hakkına sahiptir biz asla yanlış bilgilerin burda paylaşılmasını istememekteyiz.Burda uyaran ve uyarılan yapıcı bir uslup kullandığı sürece bir sorun oluşmaz sanırım.
18 yıl önce gönderildi #
Konu Kapalı
Bu konu yeni cevaplara kapanmıştır.