Sağılan süt memeye girmediği gibi, ALLAH korkusundan ağlayan kimsede cehenneme girmez" (Hadis-i Şerif)
...hadis-i şerif...
(106 mesaj) (23 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
amin inşallah
18 yıl önce gönderildi # -
Herkim ki ilim taleb ederse geçmiş günahlarına keffaret olur.
Tirmizi 2648
“Kalp hükümdardır ,hükümdar düzgün olunca tebası da düzgün olur ,Bozuk olunca tebası da bozuk olur.” (C.Sağir-5752)
Şehidin ölüm (darbesinden) duyduğu ızdırab sizden birinin çimdikten duyduğu ızdırap kadardır."
Tirmizî, Fedâilu'1-Cihâd 26, (1668).
Allah katında amellerin en hayırlısı dili muhafaza etmektir.
Camiul-kebir 540
Herkim ki ilim talebinde olursa Allah(cc) onun rızkına kefildir.
Kenzül ummal 28701
ALLAHU EKBER
“Kalp hükümdardır ,hükümdar düzgün olunca tebası da düzgün olur ,bozuk olunca tebası da bozuk olur.” (C.Sağir-5752)
"ben ve dünya uzun bir yolculuğa çıkıp ta bir ağacın gölgesinde konaklayan bir yolcu ile o ağaç gibiyiz
YOLCU GİDER AĞAÇ KALIR"18 yıl önce gönderildi # -
"Alimin âbide üstünlüğü, benim, sizden en basitinize olan üstünlüğüm gibidir" buyurdu."
Tirmizi, İlim 19, (2686).
HER İNSAN HATA EDER.
HATA İŞLEYENLERİN EN HAYIRLISI TEVBE EDENLERDİR..18 yıl önce gönderildi # -
İNSANDA BİR ORGAN VARDIR.EĞER O SAĞLIKLI İSE BÜTÜN VÜCUT SAĞLIKLI OLUR,EĞER OBOZULURSA BÜTÜN VÜCUT BOZULUR.DİKKAT EDİN!! O KALPTİR!!!!
BUHARİ18 yıl önce gönderildi # -
Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurdular: "Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır." Ebu Said der ki: "Kim (bu ihbarın ifade ettiği hakikatten) şüpheye düşerse şu ayeti okusun: "Allah şüphesiz zerre kadar haksızlık yapmaz..." (Nisa, 40). dua ile...
"Allah yolunda yaralanan hiçbir yaralı yoktur ki, kıyâmet günü, yarası kanıyor olarak gelmiş olmasın, bu kanın rengi kan renginde, kokusu da misk kokusundadır."
Buharî, Cihâd 10
Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle
düzeltsin; buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin;
buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun, bu da
imanın en zayıf derecesidirMüslim iman 78; ebu davud salat 248
KUDRET VE KUVVET ALLAH İLEDİR.LAİLHAİLLALLAH
"Şeytan tek başına olanla, iki kişi beraber olana sıkıntı verir. Eğer üç kişi olurlarsa onlara sıkıntı veremez."
Muvatta, İsti'zân 36, (2, 978).
Recep abi bu dil bazen çok zehirli olabiliyo, bana yapılanı ezip geçip arkama atabilirim ama ben de yapıyorum ne yazıkki, nasıl arındırıcam kendimi bu dil nefissizliğinden??????
Bende bazen kendime hakim olamıyorum. Ama Benim yaptığım bir şey var o da la Havle vela kuvvete deyip arkamı dönüp gidiyorum.
Bir hadis-i şerif meali de şöyledir: İmanın temeli, Müslümanları yani Allah’ın dostlarını sevmek ve kâfirleri yani Allah’ın düşmanlarını, din düşmanlarını sevmemektir.
“Allahım;Kalbimi nurlu kıl,lisanımı nurlu kıl,bakışımı nurlu kıl,işitmemi nurlu kıl..” (C.Sağir-1513)
"Ölülerinize (ölmek üzere olanlara) Yâ-sin süresini okuyun."
Ebu Dâvud, Cenâiz 24
Ümmetimin tamamı affedilmiştir, ancak günahlarını ilan edenler müstesna!
Buhari...
bu hadisi şerif i anlayamadım bilen varsa açıklayabilir mi?18 yıl önce gönderildi # -
Kardeşim Sedef Bu hadis-i şerifi nerden buldun bilmiyorum ama Kütüb-i Sitte doğru hadislerin tamamının bulunduğu birçok ciltten oluşan bir kitaptır. Buna baktım böyle bir hadise rastlamadım. Allah yardımcın olsun.
Allah razı olsun Recep abi ankebut.netten geldi bu hadis. Kütüb-i Sitte yi duydum orda yoksa doğru değildir sanırım.
Siteye baktım sitede günün hadisi diye geçiyor, ama iletişim kuramadım. incelemeye devam ediyorum.
Sağol Recep abi.
EN ÜSTÜN SADAKA, AÇ BİR CANLIYI DOYURMAKTIR. (BEYHAKİ)
EN ÜSTÜN SADAKA, İKİ KİŞİNİN ARASINI DÜZELTMEKTİR. (BEYHAKİ)
EN ÜSTÜN SADAKA, DİLİ (YALAN, GIYBET, İFTİRADAN) KORUMAKTIR. (DEYLEMİ)
İN ÜSTÜN SADAKA, FAKİRE GİZLİCE VERİLEN SADAKADIR. (TABERANi)18 yıl önce gönderildi # -
"Bir yerde ölen Ashabımdan hiçbirisi yoktur ki, Kıyamet günü oranın ahalisine bir nur ve onlara (cennete sevkte) bir rehber olmasın."
Tirmizi, Menakıb (3864).
18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.