(Namaz, Allahü teâlânın hoşnut olduğu bütün amellerin en faziletlisidir. Rızkın bereketi, duanın kabulüdür. Kabirde ışıktır. Sıratı yıldırım gibi geçiricidir. Cennette başa taçtır. İmanın başı, gözün nuru ve Cehennemden kurtarıcıdır.) [Miftah-ul-Cenne]
...hadis-i şerif...
(106 mesaj) (23 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
(Her Peygamberin ümmetine son nefeste vasiyeti namazdır.) [Gunye]
18 yıl önce gönderildi # -
Fakirleri seviniz ve onlara yakın olunuz. Siz onları severseniz Allah da sizi sever. Siz onlara yakın olursanız. Allah da size yakın olur. Siz onları giydirirseniz, Allah da sizi giydirir. Siz onları yedirirseniz, Allah da sizi yedirir. Siz cömerd olunuz ki, Allah Teala da size karşı cömerd olsun.
Hz. Muhammed (s.a.v.)18 yıl önce gönderildi # -
amin.amin.amin. allahım günahlarımızı affet yarabbi...
(Bir mümin, namaz kılmaya başlayınca, Cennet kapıları açılır. Rabbi ile arasındaki perdeler kalkar. Bu hâl, namaz bitinceye kadar devam eder.) [Taberani]
(Bir kimse, bir ağaç diker, ağaç meyve verene kadar onu koruyup bakarsa, bu ağaçtan dökülen her meyve, Allah indinde, o kimse için, bir sadaka olur.) [İ.Ahmed]
Şüphesiz ki münafıklara en ağır gelen namazlar bu -yatsı ve sabah- namazlardır. Eğer bu iki namazdaki sevabı bilmiş olsaydınız, dizlerinizin üzerinde emekleyerek de olsa bu namazlara devam ederdiniz.
Ebu Davud, Salat 40
İslâm, güzel ahlâktır.
Kenzü’l-Ummâl, 3/17, HadisNo: 5225.
(Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek, “Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin” der.) [Müslim, Tirmizi, İbni Mace]
(Sirkede, hurmada, sütte bereket vardır.) [İbni Mace]
Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, yarattığı yüz rahmetten birini mahlukat arasında taksim etti. Bu sebeple anne evladına şefkat eder, hayvanlar yavrularını sever ve bütün mahlukat birbirine merhamet eder.) [Ebu Ya’la]18 yıl önce gönderildi # -
Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.
Müslim, Sıyam 2
Zilzâl Sûresi hakkında hadis-i şerif
Ebu Said el-Hudriy r.a. diyor ki: “Kim bir zerre ağırlığınca amel ederse...” ayeti nazil olunca, dedim ki: “Ya RasûlAllah, ben her halde amelimi (her amelimi) görecek miyim?”... “Evet” buyurdu... “büyüğe, büyük?” dedim, “Evet” dedi... “küçüğe, küçük” dedim, “Evet” dedi... Bunun üzerine: “Vay anamın ağladığına!” dedim... Hz.Rasûlullah şöyle buyurdu: “Sevin ey Ebu Said!... Çünkü iyilik on misliyledir”...18 yıl önce gönderildi # -
Allah'a secde eden hiçbir kul yoktur ki, Allah onun her secdesine karşılık bir sevap yazmasın, onun bir günahını silmesin ve onu secde ile bir derece yükseltmesin. Öyle ise çok secde ediniz.
İbni Mace, İkame 20118 yıl önce gönderildi # -
Haksız yere müslümanların ırzına (şeref ve namusuna) hakaret etmek haramın en büyüğüdür.
Ebu Davud18 yıl önce gönderildi # -
(Bir müslüman, arkadaşına, hidayetini arttıracak veya onu tehlikeden kurtaracak hikmetli bir sözden daha iyi bir hediye veremez.) [Ebu Ya’la]
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.