RECEP ABİ! Bir soru soracağım sana. Ben şöyle bir hadis okudum birebir aklımda değil ama hadis şöyleydi; bizim dünyadan biriyle tanışıp kaynaşmamış o kişiyle ruhlar aleminde tanıştığımız içinmiş bu hadisi şerif doğru mu?
...hadis-i şerif...
(106 mesaj) (23 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
Dört kimse vardır ki, öldükten sonra da sevapları devam eder:
Allah rızası için kamuya hizmet ederken ölen kimse; Öğrettiği ilmin gereği yapılan bilgin; Verdiği para ile yapılan faydalı eser ayakta duran hayır sahibi; Ardında kendisine dua eden hayırlı bir evlat bırakan kimse...
[Hadis (Müsned)]18 yıl önce gönderildi # -
sedef kardeşim tam olarak hadisi bilemediğimiz için bulamadım.
18 yıl önce gönderildi # -
Allah razı olsun abi.
Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir.
Kütüb-i Sitte, 652918 yıl önce gönderildi # -
"""kendin için sevmediğin şeyi, başkası için de sevme. Kendin için sevdiğin şeyi, kardeşin için de sev. Böyle olursan hükmünde (diğerleri hakkında hüküm vermede) adil ve adaletinde insaflı olursun; gök ve yeryüzü ehlinin yanında da sevilirsin"""
Resulullah (s.a.v) söyle buyurdu: Rabbini zikredenle zikretmeyenin benzeri, diri ile ölünün benzeridir. (Buhari)
"LA İLAHE İLLALLAH"
"Bir kere huşû içinde okunduğunda, defterden 4000 büyük günahı sildirir. Okuyan kişiyi 4000 derece yükseltir. (Terazinin bir tarafına Kelime-i Tevhid konulup diğer tarafına Yaratılmış herşey konulduğunda dahi Kelime-i Tevhid ağır gelecek ve onu tartamayacaktır.)
Allah’a inandım de, sonra da dostoğru ol!
Müslim iman 62, tirmizi zühd 61
İbnu Ömer (radıyallâhu anhümâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kime dua kapısı açılmış ise ona rahmet kaıları açılmış demektir. Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir. Dua, inen ve henüz inmeyen her çeşit (musibet) için faydalıdır. Kazayı sadece dua geri çevirir. Öyle ise sizlere dua etmek gerekir. "
Tirmizî, Daavât 112, (3542).
Herkim ki kabrimi ziyaret ederse ona şefaatim vacip olur.
Camiul-kebir 7/20679
Kim bir ihsana mazhar olursa buldugu takdirde karsiligini hemen versin bulamazsa verene senada bulunsun . Zira onu övmekle tesekkürünü yerine getirmis olur . Karsilik vermeyen nankörlük etmis olur. (Hadis Ibni Asakir)
"Gerçek mücâhid, nefsiyle cihad edendir."
Fedâiıu'l-Cihad 2, (1621).
“Kalp hükümdardır ,hükümdar düzgün olunca tebası da düzgün olur ,bozuk olunca tebası da bozuk olur.” (C.Sağir-5752)
allah razı olsun
(Ümmetimden geri kalan olur korkusu ile Cennete girdiğim halde tahtıma oturmam. Allahü teâlâya, "Ya Rabbi ümmetim ümmetim" derim. Rabbim "Ümmetine ne yapmamı istiyorsun?" buyurur. Ben de "Ya Rabbi onların hesaplarını çabuk gör, sıkıntıdan kurtulsunlar" derim. Cehennemliklerin listesi bana verilir. Onlara şefaat ederim. Hatta Cehennem hazini Malik "Ümmetinden cezalanacak kimse bırakmadın" der.) [Beyheki, Taberani]
Allah razı olsun Ceylan ablacığım.
Rabbim Muhammed Mustafa'ya (sav) layık ümmet olabilmeyi nasip etsin.
"""Allah kuluna şükür kapısını açıp ta nimetin artış kapısını kapamaz,,
dua kapısını açıp ta icabet kapısını kapamaz
tövbe kapısını açıp ta mağfiret kapısını kapamaz"""
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Al'i Seyyidina Muhammed18 yıl önce gönderildi # -
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetçe asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitab'ı ve Resulünün Sünneti.
Muvatta, Kader 318 yıl önce gönderildi # -
"Ölülerinize (ölmek üzere olanlara) Yâ-sin süresini okuyun."
Ebu Dâvud, Cenâiz 24
"İki şey vardır, asla reddedilmezler: Ezan esnasında yapılan dua ile, insanlar birbirine girdikleri savaş sırasında yapılan dua."
Muvatta, Nidâ 7
Dört şey ümmetimin akıl sahipleri için lazımdır. "Ya Resulallah, bunlar nelerdir?" diye sorulunca: "İlmi dinlemek, onu ezberlemek, onu neşretmek ve onunla amel etmek buyurdular...
Allahumme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Ve Al'i Seyyidina Muhammed tir.
İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün
vücut sağlıklı olur eğer o bozulursa bütün vücud
bozulur. Dikkat edin o kalptirbuhari iman 39, Müslim müsakat,107
Bir müslümanin din kardesini üc gün üc geceden fazla terk etmesi, dargin durmasi helel olmaz. Öyleki iki mümin birbirine kavusurlar da birisi yüzünü su tarafa öbürüsü öte tarafa cevirir. Halbuki bunlarin hayirlisi önce selam vermeye basliyandir. Buhari ile Müslim Ebu Eyyubtan rivayet edilmistir
(Mümin)kardeşine tebessüm etmen sadakadır.İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır.Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır.Yoldan taş,diken,kemik gibi şeyleri kaldırıp atmanda senin için sadakadır.
Tirmizi,Birr,3618 yıl önce gönderildi # -
“Kalbe nur girince genişler,rahatlar. Bunun alameti nedir Ya Rasulullah dediler? Dedi ki;Ahiret’e yöneliş,Aldatma yurdundan (Dünya) uzaklaşma,Ölüm gelmeden ölüm için hazırlık.” (Tirmizi)
100 SALAVAT
MÜMİN KARDEŞLERİN KİBİRLERİNE SON, GÖNÜLLERİNE MUHABBET
BARIŞ GELSİN DİYE18 yıl önce gönderildi # -
"(Müslüman erkeklerden) kim, Allah yolunda, ilâ-yı kelimetullah için, devenin iki sağımı arasında geçen müddet kadar savaşacak olsa cennet kendisine vacib olur."
Amin Fatma hanım kardeşim.
Allah bir kulu sevdi mi, onu dünyadan korur. Tıpkı sizden birinin hastasına suyu yasaklaması gibi.
ÜMMETİNE HADİS BIRAKAN RESULALLAH EFENDİMİZE
1000 SALAVAT
BU BÖLÜMÜ AÇAN DOSTA
100 İNŞİRAH18 yıl önce gönderildi #
Cevapla »
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.