Ah Uhud! Yiğit Hamza nerelerde?
Efendimiz'in gözyaşları nerelerde? O çetin gün nerelerde?
Üzülüyordu Efendimiz, yanıyordu Hz. Hamza için.
Fakat davası vardı; uğruna amcadan geçilir, Mekke'den geçilir, güneşten aydan geçilirdi.
Ve geçti acısından Efendimiz, amcasının katili Vahşi'ye vardı, onu İslâm'a davet etti. Vahşi şöyle dedi:
- Ey Muhammed! Beni İslâm'a nasıl çağırıyorsun? Adam öldürenin, şirk koşanın azaba uğrayacağını, o azap içinde hor ve hakir olarak kalacağını söyleyen sen değil misin? Ben bunların hepsini yaptım. Benim için bir çıkış yolu var mı ki?
Bunun üzerine Cenabı Hak tarafından şu ayet nazil oldu:
“Tevbe ve iman edip salih ameller işleyenlerin Allah kötülüklerini iyiliklere çevirir. Allah çok bağışlayıcı, çok esirgeyicidir.” (Furkan, 70)
Bu ayet üzerine Vahşi dedi ki:
- Ey Muhammed, salih ameller işleme şartı ağır. İhtimal ki ben iyi ameller yapacak gücü kendimde bulamam.
Bunun üzerine bu kez şu ayet nazil oldu:
“Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını bağışlamaz. Ondan başka dilediği kimseleri bağışlar...” (Nisa, 48)
Vahşi hâlâ korkuyordu, dedi ki:
- Anladığıma göre bu bağışlama isteğe bağlı. Bilemiyorum ki, bu günahlarımla Allah beni affeder mi, affetmez mi?
Ve bu samimi itiraflara, Rabbimiz'den hepimiz için bir cevap geldi:
“Ey günah işlemekte haddi aşarak nefslerine karşı cinayet işlemiş kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah bütün günahları bağışlayıcıdır. Çünkü o çok bağışlayıcıdır çok esirgeyicidir.” (Zümer, 53)
Vahşi boynunu büktü. Uhud günü öldürdüğü Hamza'yı düşündü, isyanla geçen yıllarını, boynunu büktü. Müslüman oldu. Sahabiler şöyle dedi:
- Ya Rasulallah, biz de Vahşi'nin yaptıklarını yaptık. Bu müjdenizden biz de nasiplenecek miyiz? Efendimiz buyurdu:
- Evet, bu tevbe eden herkes içindir.
Affeder mi, affetmez mi? (turkan)
(2 mesaj) (2 katılımcı)-
18 yıl önce gönderildi #
-
YA GAFFAR YA SETTAR YA AFUVV YA RAUF YA ALLAH YA ALLAH YA ALLAH....
18 yıl önce gönderildi #
Mesaj gönderebilmek için giriş yapmalısınız.